BEDRIFTSTEKNOLOGI

WebOS i alle HPs pc-er

- Vi skaper en gedigen plattform, sier toppsjef Leo Apotheker.

Samtlige av HPs pc-er skal kunne kjøre webOS fra og med neste år. Operativsystemet skal benyttes i hele selskapets produktsortiment, inkludert både skrivere, nettbrett og mobiltelefoner.
Samtlige av HPs pc-er skal kunne kjøre webOS fra og med neste år. Operativsystemet skal benyttes i hele selskapets produktsortiment, inkludert både skrivere, nettbrett og mobiltelefoner. Bilde: Palms YouTube-kanal
10. mars 2011 - 09:02

HP satser sterkt på sin nyervervede plattform webOS, som de fikk da de i fjor kjøpte Palm for 1,2 milliarder dollar.

I februar ble det kjent at Hewlett-Packard skal utstyre smartmobiler, nettbrett og datamaskiner med operativsystemet.

Detaljene har så langt vært sparsomme, noe som særlig har medført spekulasjoner om hvilken rolle satsingen får i selskapets pc-er.

webOS på alle pc-er

Selskapet avslørte mer onsdag denne uken. I et intervju med Bloomberg sier HPs toppsjef Leo Apotheker at alle deres pc-er skal kunne kjøre webOS i tillegg til Windows fra og med 2012.

Målet skal være å friste utviklere til å skape et bredt spekter av programvare som vil bidra til å skille HPs produktsortiment fra det konkurrentene tilbyr i alt fra maskiner, skrivere og nettbrett til telefoner, ifølge Bloomberg.

- På denne måten skaper vi en gedigen plattform, sier Apotheker.

Planene betyr etter alt å dømme at HP legger inn dual-boot funksjonalitet, der forbrukerne kan velge om maskinen starter opp med deres Linux-baserte webOS eller Windows.

HP er verdens største leverandør av Windows-maskiner, og det er ingen ting med planene som truer Microsoft største kundeforhold på kort sikt. HP er imidlertid trolig et av svært få selskaper som har potensial til å utfordre Microsofts hegemoni innen operativsystemer til pc-er.

HP vil styrke seg på programvare

Apotheker (57), som nylig overtok sjefstolen i HP etter mer enn 20 års fartstid fra SAP, verdens største leverandør av forretningsprogramvare, har et åpenbart mål om å utnytte sin bakgrunn til å styrke et område der HP har kommet i bakleksa.

Det er nemlig programvare som er deres store utfordring. 70 prosent av selskapets inntekter stammer fra salg av servere, pc-er, nettverk, lagring og skrivere. 27 prosent fra IT-tjenester.

Bare 2,2 prosent av HPs inntekter er knyttet til salg av programvare. Ansettelsen av programvareveteranen Leo Apotheker kan tolkes som er erkjennelse av behovet for å øke dette forretningsområdet. Og da ser webOS ut til å bli helt sentralt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.