ANALYSER

Western Digital tilbake på harddisk-tronen

Har ristet av seg etterdønningene etter oversvømmelsen i Thailand.

Wester Digital WD RE4-harddisk for enterprise-markedet.
Wester Digital WD RE4-harddisk for enterprise-markedet. Bilde: Wester Digital
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. aug. 2012 - 07:38

Harddiskleverandøren Western Digital har på nytt skjøvet Seagate ned fra posisjonen som verdens største harddiskleverandør. Våren 2010 mistet Seagate mistet selskapet førsteplassen, som det hadde hatt i årevis, til Western Digital. Men Seagate gjenerobret posisjonen for seks måneder siden fordi harddiskproduksjonen til Western Digital ble langt mer berørt av flomkatastrofen som rammet Thailand i fjor høst.

Nå har Western Digital kommet helt tilbake på sporet igjen. Ifølge en rapport fra IHS iSuppli leder selskapet nå over Seagate både i antallet leverte harddisker og i omsetning.

Ifølge analyseselskapet leverte Western Digital omtrent 71 millioner harddisker i andre kvartal, noe som ga selskapet en rekordomsetning på 4,8 milliarder dollar. I samme periode leverte Seagate 65,9 millioner harddisker og omsatte for 4,5 milliarder dollar, også dette er ny rekord for selskapet.

– Selskapet [Western Digital, red. anm.] har nå kommet fullt til hektene etter katastrofen, noe som åpnet for en kraftig økning i leveringene av harddisker til bærbare pc-er, en oppgang på 28 prosent fra første kvartal, forteller Fang Zhang, analytiker for lagringssystemer hos IHS.

Veksten i det totale harddiskmarkedet var på 8 prosent mellom første og andre kvartal, til 157 millioner enheter. Av disse leverte Western Digital 45 prosent, fulgt av Seagate med 42 prosent og Toshiba med 13 prosent. Den totale omsetningen i markedet var på 10,3 milliarder dollar i andre kvartal, sammenlignet med 9,6 milliarder dollar i årets første kvartal.

Det er innen harddisker til bærbare pc-er at Western Digital gjør det sterkest. Ifølge IHS er Seagate fortsatt i førersetet når det gjelder harddisker til stasjonære pc-er, bedriftssegmentet og andre typer enheter, som forbrukerelektronikk.

IHS mener at Western Digital fortsatt vil være markedsleder i tredje kvartal, men at dette ikke nødvendigvis er situasjonen i kvartalet etter.

Toshiba, den eneste reelle utfordreren av betydning til de to gigantene, etter at harddiskvirksomhetene til Hitachi og Samsung har blitt kjøpt opp av henholdsvis Western Digital og Seagate, produserte i andre kvartal 20,1 millioner harddisker i andre kvartal, noe som ga en omsetning på omtrent 1,1 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.