Trådløst nett

Wi-Fi-tilgangen kan være avgjørende når unge voksne skal velge hotell

Teller trolig langt mer enn hotellnavnet.

Wi-Fi-tilgangen som tilbys på hotellrom kan ha stor betydning for både turister og forretningsreisende.
Wi-Fi-tilgangen som tilbys på hotellrom kan ha stor betydning for både turister og forretningsreisende. (Bilde: Hotel Terminus & Plaza)

Teller trolig langt mer enn hotellnavnet.

To nordiske forskere, Asle Fagerstrøm ved Westerdal Oslo School of Arts og Niklas Eriksson ved Aracada University of Applied Sciences i Helsinki, har gjennomført en undersøkelse blant 120 studenter for finne svar på hvilke fasiliteter og andre faktorer som betyr mest når de skal bestille hotellrom. Dette skriver forskning.no.

Om man ser bort fra den totale kundevurderingen av hotellet og prisen per natt, så er det tilgangen på trådløst nett som er den viktigste faktoren for hvilket hotell studentene ville velge, og betydelig viktigere enn for eksempel navnet på hotellet. 

Les også: Slik vil hotellbransjen modernisere seg selv

Kvaliteten viktigst

Alle setter nok pris på at tilgangen til det trådløse nettet er gratis, men langt viktigere er kundeomtaler om at kvaliteten på nettet – både dekning og hastighet – er god. Andre kunders vurderinger nettet veide derfor mer enn prisen på tilgangen blant studentene i utvalget.

Ifølge forskning.no mener ni av ti hotellkunder at trådløst nett er dem viktigste fasiliteten på et hotell. Fire av ti mener at Wi-Fi-tilgangen er det utslagsgivende for hvilket hotell de velger, dersom to hoteller ellers står likt.

En tjeneste som viser en oversikt over forventede Wi-Fi-hastigheter over hele verden, er tilgjengelig her. Den er basert på tester og vurderinger utført av brukerne selv.

Undersøkelsen er ikke basert på reelle bookingsituasjoner, og den omfatter ikke alle forhold som kan være relevante for valg av hotell. Forskerne medgir at dette kan ha påvirket resultatet. 

Artikkelen til forskning.no inneholder mer informasjon om undersøkelsen og om hvordan denne ble utført. 

Forskningsartikkelen om undersøkelsen er tilgjengelig via denne siden.

Kanskje ikke så lurt: Hotell erstattet lysbryterne med nettbrett

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Til toppen