IT-NORGE

Wimp lansert i sakte film

Norsk Spotify-rival er klar, men ikke alle får ennå.

22. feb. 2010 - 09:09

Den norske musikkstreamingtjenesten Wimp, en konkurrent til Spotify, ble lansert fredag ettermiddag etter vel åtte måneders lukket betatesting.

Gjennom avtaler med over 20 innholdsleverandører, inkludert de fire store plateselskapene, tilbys om lag 6,5 millioner låter. Prisen for dette er 99 kroner i måneden. De tilbyr med andre ord ingen gratis reklamebasert versjon, slik Spotify gjør.

Skjønt, lansert og lansert. Ikke alle som vil ha, får tilgang enda.

Til å begynne med deles det ut et begrenset antall invitasjonskoder hver dag. Hvis det ikke er flere tilgjengelig i dag, kan du forsøke igjen i morgen eller registrere deg for å motta informasjon, oppgis det på tjenestens nettsider.

- Det er noen begrensninger i forhold til kapasitet i starten, sier pressetalskvinne Kristin Breivik Eldnes i Aspiro til digi.no.

Eldnes kan imidlertid ikke svare på hvor mange invitasjonskoder som deles ut hver dag, eller når begrensningen på nye brukere vil ta slutt.

Wimp (Wireless Music Player) er utviklet i samarbeid mellom Aspiro, Platekompaniet og Telenor.

- Wimp er opptatt av at artister, rettighetshavere og plateselskaper skal få betalt for musikken sin. Bare slik kan denne tjenesten overleve over tid, sier Rolf Kristian Presthus i Platekompaniet i en pressemelding.

Det er naturlig å sammenligne Wimp med Spotify. Likhetene er flere enn forskjellene. For begge er veien til å oppdage ny musikk kort. Wimp har imidlertid mer norsk musikk enn sin svenske rival.

Begge lar brukere opprette og dele spillelister, og bygge opp et bibliotek med egne favoritter.

Wimp utvikles som en Adobe Air-applikasjon, med de ulempene og fordelene det gir. Slik kan Aspiro tilby det samme programmet til Windows, Mac OS X og Linux. En del brukere vil oppleve at Air-plattformen er mer ressurskrevende enn vanlige applikasjoner.

Lydentusiaster bør merke seg at Wimp tilbyr 64 kbps AAC+ som standard, men at man får 256 kbps AAC+ hvis man velger høy lydkvalitet i programmets innstillinger.

Musikk på mobilen

I likhet med betalversjonen av Spotify, tilbyr Wimp også egne musikklienter for mobiltelefoner. I første rekke Android og iPhone.

En Android-versjon kan lastes ned fra www.wimp.no, mens iPhone-versjonen er ventet klar om noen uker.

Begge disse skal ha såkalt offline-modus tilgjengelig, slik at brukerne kan lagre spillelister og album lokalt over trådløst nett (Wi-Fi).

Vårt søsternettsted DinSide/data har tidligere testet de to rivalene opp mot hverandre. Vi anbefaler også et lengre intervju vi gjorde med Aspiro i fjor sommer for mer bakgrunn om Wimp.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.