Windows 10 Creators Update

Windows 10 Creators Update skal rulles ut over flere måneder

Men man kan omgå hele køen.

Windows 10 Creators Update er like rundt hjørnet for noen. Bildet viser Terry Myerson, sjef for Microsofts Windows and Devices Group, under en tale på Manhattan i oktober 2016, hvor han fortalte om den kommende oppdateringen.
Windows 10 Creators Update er like rundt hjørnet for noen. Bildet viser Terry Myerson, sjef for Microsofts Windows and Devices Group, under en tale på Manhattan i oktober 2016, hvor han fortalte om den kommende oppdateringen. (Bilde: Reuters/Lucas Jackson)

Men man kan omgå hele køen.

Microsoft kunngjorde tidligere denne uken at den neste store oppdateringen til Windows 10, Creators Update, skal gjøres tilgjengelig den 11. april. Men dette er en sannhet med store modifikasjoner. 

I et nytt blogginnlegg skriver Microsofts John Cable at riktignok skal utrullingen av Creators Update starte den 11. april, men dette gjelder kun til nyere enheter, spesielt enheter hvor oppdateringen allerede har blitt testet av maskinvareleverandøren. 

Basert på tilbakemeldinger fra denne første fasen, vil selskapet gjøre oppdateringen gradvis tilgjengelig for flere enheter, men dette vil skje over en periode på flere måneder. 

Les også: Datoen for neste store Windows 10-oppdatering er klar

Omgå køen

Dette betyr likevel ikke at de aller ivrigste kanskje må vente i flere måneder på å få oppdateringen. Cable skriver at det allerede den 5. april vil være mulig å oppdatere til Windows 10 Creators Update dersom man bruker Update Assistant-verktøyet

Men han understreker at muligheten bare er ment for avanserte brukere. 

Eller aller helst, vent

For de fleste andre vil det være fornuftig å vente. Selv om Microsoft forteller at flere millioner Windows-brukere bistår selskapet med gratis betatesting, så er det langt fra alle kombinasjoner av maskinvare og programvare som blir omfattet av denne testingen. Til det er Windows-økosystemet altfor omfattende. 

I likhet med mange av de mindre oppdateringene Microsoft kommer med hver måned, vil Creators Update fra starten av ha barnesykdommer. Microsoft vil helt sikkert fjerne disse etter hvert som de oppdages, men for de fleste vil det være lurt å overlate til andre å oppdage disse.

For øvrig opplyser Cable også utrullingen av Creators Update til Windows Phone-baserte enheter vil starte den 25. april. Også denne utrullingen vil skje i faser og vil kunne bli påvirket av en rekke faktorer, inkludert leverandør, modell, land eller region, mobiloperatør eller tjenestetilbyder, spesifikk installert programvare, maskinvarebegrensninger og annet, inkludert tilbakemeldinger fra kunder.

Les også: Oppdatert Windows 10 skal tilby oppdaterings­pauser og bedre søvn

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen