Windows 2000-dokumentene autentiske

Microsoft har nå bekreftet ektheten av det mye omtalte dokumentet som forteller at Windows 2000 inneholder 63 tusen potensielle feil. Men Microsoft mener dokumentet er feiltolket av pressen.

Microsoft har nå bekreftet ektheten av det mye omtalte dokumentet som forteller at Windows 2000 inneholder 63 tusen potensielle feil. Men Microsoft mener dokumentet er feiltolket av pressen.

digi.no skrev tidligere denne uken om et internt Microsoft-dokument som var kommet på avveie. Ifølge dokumentet mener Microsoft at det kan være over 63.000 potensielle feil i koden til Windows 2000.

Les hele saken:

Informasjonssjef i Microsoft Norge, Kjell Rakkenes, fortalte torsdag til digi.no at det ikke har vært mulig å finne noen i Microsoft som kan bekrefte at det omtalte er autentisk. Han anså likevel ikke det eventuelle innholdet som noe stort problem.

- Vi ligger godt innenfor grensen NASA har satt når det gjelder programvare til følsomme satellitter og lignende. NASA krever at det ikke er mer enn tre feil per tusen linjer med kode, sier Rakkenes.

Windows 2000 består av i overkant av 40 millioner linjer med kode. Hvis det er 63.000 feil i koden, utgjør ikke dette mer enn 1,5 feil per tusen linjer med kode.

digi.no mottok i dag et brev fra Microsoft som bekrefter ektheten til det omtalte dokumentet. Men John Allchin, visepresident for Microsofts plattformgruppe og mannen som har skrevet brevet, avviser at det 63.000 defekter i Windows 2000. Han forteller at det er snakk om et internt dokument for selskapets utviklingsavdeling som beskriver et bredt utvalg av fokusområder for utviklingsteamet. Han sier videre at man ikke kan forstå brevet uten kjenne Microsofts utviklingsprosess. Derfor er det meningsløst å skrive om et slikt antall feil som Sm@rt Reseller gjorde. Sm@rt Reseller var tidsskriftet som hadde fått tak i dokumentet og utgangspunktet for at resten av datapressen verden over skrev om saken.

Ingen hos Microsoft hevder likevel at Windows 2000 vil være uten barnesykdommer. Men operativsystemet er grundigere testet og viser bedre pålitelighet enn noe annet operativsystem Microsoft har laget.

Microsoft har lagt ned omkring åtte milliarder norske kroner på utviklingsjobben av Windows 2000. Av disse har 1,4 milliarder kroner gått med til å sikre stabilitet og sikkerhet. Allerede bruker 15.000 kunder operativsystemet som basis for webservere.

Til toppen