BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows 8.1-nytt for bedriftene

Tar utgangspunkt i «Bring Your Own Device»-ordningene.

Windows 8.1-startskjermen får støtte for fliser i flere størrelser enn tidligere og mer funksjonalitet knyttet til bakgrunnsbildet. Men oppdateringen inkluderer også ny funksjonalitet som er mer bedriftsorientert.
Windows 8.1-startskjermen får støtte for fliser i flere størrelser enn tidligere og mer funksjonalitet knyttet til bakgrunnsbildet. Men oppdateringen inkluderer også ny funksjonalitet som er mer bedriftsorientert. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. juni 2013 - 15:27

Microsoft offentliggjorde i forrige uke at en oppdatering til Windows 8, nærmere bestemt Windows 8.1, skal lanseres i løpet av året. En testversjon skal gjøres tilgjengelig i slutten av juni. Det er allerede kjent at Windows 8.1 vil gjeninnføre en slags Start-knapp, men ikke den tradisjonelle Startmenyen. Inkludert er også Internet Explorer 11 og en rekke mindre justeringer og forbedringer.

I går, under Microsofts TechEd North America-konferanse i New Orleans, presenterte Microsoft en rekke mer bedriftsorienterte nyheter ved Windows 8.1.

Mange av nyhetene er rettet mot bedrifter som har åpnet BYOD-ordninger (Bring Your Own Device), da med utgangspunkt i at de ansatte tar med seg sin egen bærbare Windows 8.1-maskin på jobben.

Blant nyhetene er støtte for NFC-paring med bedriftens skrivere. Eksisterende skrivere kan utstyres med en NFC-tagg som gjør det enkelt for brukeren av enheter med Windows 8.1 og NFC-støtte å velge hvilken skriver en utskrift skal sendes til.

Den oppdaterte Windows-utgaven skal også støtte Wi-Fi Direct-utskrift, altså utskrift via en P2P-forbindelse mellom Windows 8.1-enheten og skriveren, dersom denne støtter dette.

Nytt er også innebygd støtte for Miracast, en Wi-Fi Alliance-standard for trådløs overføring av skjermbildet via Wi-Fi Direct. Dette er en konkurrent til Apples AirPlay Mirroring og Intels Wireless Display. Også her kan paringen av enheter gjøres ved hjelp av NFC.

PC-er med Windows 8.1 og mobil bredbånd kan settes opp som et personlig WLAN-aksesspunkt, slik at også andre enheter kan dele den samme forbindelsen («tethering»).

Det loves også mer automatikk når applikasjoner eller ressurser har behov for å få tilgang til en VPN-forbindelse. Windows Defender skal få støtte for atferdsovervåking av nettverket, noe som skal kunne avdekke kjøringen av blant annet ukjent skadevare.

Ansattes egne maskiner som brukes på jobben skal ifølge Microsoft være enklere å administrere for bedriftens IT-avdeling når de blir oppgradert til Windows 8.1. Blant annet vil IT-administratorer kunne sørge for at de viktigste applikasjonene er lett tilgjengelige på startskjermen på brukerens pc.

Fjernsletting av bedriftsdata er en annen ny mulighet. Det gjør det mulig for brukeren å få tilgang til og lagre bedriftsdata på sin egen maskin, samtidig som at bedrifts IT-avdeling kan slette dataene ved behov, uten at brukerens personlige data blir berørt.

Windows 8.1 skal også ha utvidet støtte for Open Mobile Alliance Device Management (OMA-DM), noe som åpner for mobil enhetsadministrasjon (MDM) ved hjelp av tredjeparts MDM-løsninger uten tilleggsprogramvare på klienten.

Windows 8.1-oppdateringen skal gjøres tilgjengelig via Windows Store.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.