BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Windows Blue kommer i 2013

Microsoft legger helt om, ifølge lekkasjer.

Microsoft planlegger å utgi Windows Blue, deres neste operativsystem, allerede neste sommer. Det hevder blant annet The Verge og ZDNet. Opplysningene er ikke bekreftet av programvaregiganten.
Microsoft planlegger å utgi Windows Blue, deres neste operativsystem, allerede neste sommer. Det hevder blant annet The Verge og ZDNet. Opplysningene er ikke bekreftet av programvaregiganten. Bilde: Marius Jørgenrud
29. nov. 2012 - 09:05

Windows 8 ble lansert i oktober, og stadfestet sedvanen med lansering av nytt operativsystem hvert tredje år. Slik har det vært siden Vista kom i 2006.

Microsoft er ikke overraskede igang med utvikling av neste skritt, men ser nå ut til å bryte dette mønsteret.

Årlige utgivelser

Det skal angivelig være duket for langt raskere utgivelsestakt, nærmere bestemt hvert år. Det hevder kilder med kjennskap til den nye strategien, ifølge blant annet ZDNet og The Verge.

Blå-Windows

Neste versjon blir muligens ikke hetende Windows 9, slik man kunne tro. Microsoft skal derimot lansere Windows Blue (muligens et kodenavn) allerede i midten av 2013, hevdes det.

- Microsoft tar sikte på at Windows Blue blir det neste operativsystemet som alle tar i bruk, skriver The Verge.

Billig-OS?

Samme nettsted skriver at Microsoft legger opp til et regime med svært lav prising av OS-et, for å sørge for at kundene oppgraderer. Denne tilnærmingen er som snytt ut av nesa til Apple.

Det fremgår ikke om slike oppgraderinger skiller seg fra det Windows-brukere fra før kjenner som ordinære servicepakker.

Med innføring av app-distribusjonskanalen Windows Store har Microsoft sikret seg strammere kontroll over næringskjeden. Straks Windows Blue er utgitt skal utviklerverktøyene (Windows SDK) bli oppdatert for å støtte den nye versjonen.

- Da vil Microsoft slutte å akseptere apper laget spesifikt for Windows 8, slik at utviklerne må begynne å lage apper til Blue. Windows 8-apper vil imidlertid fortsatt fungere med Blue, skriver The Verge.

Programvaregiganten har selv ikke ønsket å kommentere opplysningene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.