BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Windows på nettbrett har en viktig fordel

Spørsmålet er om Microsoft greier å utnytte den, mener ARM-sjef Warren East.

Microsofts Windows-sjef, Steven Sinofsky, da han presenterte Windows 8 og Metro-grensesnittet høsten 2011.
Microsofts Windows-sjef, Steven Sinofsky, da han presenterte Windows 8 og Metro-grensesnittet høsten 2011. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. feb. 2012 - 10:10

Microsoft utvikler en versjon av Windows 8 for ARM-baserte nettbrett, og ifølge de siste ryktene skal en stabil utgave gjøres tilgjengelig for utviklere i februar.

I forbindelse med gårsdagens resultatpresentasjon, svarte Warren East, toppsjef i brikkedesignselskapet på et spørsmål om hvorfor forbrukere vil kjøpe Windows 8-baserte nettbrett nå salget av Android-nettbrett har vært «skuffende».

– Forbrukere er fortrolige med Microsoft og veldig fortrolige med Windows, og de er mindre fortrolige med et Android-miljø. Microsoft har en bevissthetsfordel hos forbrukere som Android-folkene ikke hadde, sa East, ifølge CNET News.

– Det er opp til Microsoft hvor godt de kommer til å utnytte den fordelen. Men jeg mener det er en grunnleggende forskjell, sa East.

Warren East, administrerende direktør i ARM.
Warren East, administrerende direktør i ARM. Bilde: ARM

Det betyr ikke at East mener at løpet er kjørt for Android på nettbrett. Han viser til at salget av de første Android-mobilene på ingen måte speilet oppmerksomheten de fikk, men at det nå – et par år senere – selges 700 000 enheter hver dag.

– Android-mobiler er nå et veldig vellykket produkt. Jeg tror vi bør gi Android-nettbrett litt mer tid.

Metro

En annen viktig faktor nok også hvor fortrolige forbrukerne er med Metro-brukergrensesnittet som Windows 8 blir utstyrt med. Riktignok brukes Metro av blant annet Windows Phone og Xbox Live. Dette utgjør i beste fall 50 millioner brukere, langt færre enn de som allerede er kjent med Android.

East kommenterte i går også de kommende smartmobil-brikkesettene fra Intel.

– Blant hindrene de må passere er det faktum at det hver dag aktiveres 700 000 Android-mobiler basert på ARM-arkitekturen, og applikasjonsutviklere jobber med å lage applikasjoner som kjører på ARM. Så Intel er nødt til å konkurrere med omtrent 20 ARM-lisenshavere som svært aktivt leverer applikasjonsprosessorer, sa East.

Oppdatering: Avsnittet om forbrukeres kjennskap til Metro-grensesnittet har blitt korrigert etter at saken ble publisert.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.