BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Windows på nettbrett har en viktig fordel

Spørsmålet er om Microsoft greier å utnytte den, mener ARM-sjef Warren East.

Microsofts Windows-sjef, Steven Sinofsky, da han presenterte Windows 8 og Metro-grensesnittet høsten 2011.
Microsofts Windows-sjef, Steven Sinofsky, da han presenterte Windows 8 og Metro-grensesnittet høsten 2011. Bilde: Microsoft

Microsoft utvikler en versjon av Windows 8 for ARM-baserte nettbrett, og ifølge de siste ryktene skal en stabil utgave gjøres tilgjengelig for utviklere i februar.

I forbindelse med gårsdagens resultatpresentasjon, svarte Warren East, toppsjef i brikkedesignselskapet på et spørsmål om hvorfor forbrukere vil kjøpe Windows 8-baserte nettbrett nå salget av Android-nettbrett har vært «skuffende».

– Forbrukere er fortrolige med Microsoft og veldig fortrolige med Windows, og de er mindre fortrolige med et Android-miljø. Microsoft har en bevissthetsfordel hos forbrukere som Android-folkene ikke hadde, sa East, ifølge CNET News.

– Det er opp til Microsoft hvor godt de kommer til å utnytte den fordelen. Men jeg mener det er en grunnleggende forskjell, sa East.

Warren East, administrerende direktør i ARM.
Warren East, administrerende direktør i ARM. Bilde: ARM

Det betyr ikke at East mener at løpet er kjørt for Android på nettbrett. Han viser til at salget av de første Android-mobilene på ingen måte speilet oppmerksomheten de fikk, men at det nå – et par år senere – selges 700 000 enheter hver dag.

– Android-mobiler er nå et veldig vellykket produkt. Jeg tror vi bør gi Android-nettbrett litt mer tid.

Metro

En annen viktig faktor nok også hvor fortrolige forbrukerne er med Metro-brukergrensesnittet som Windows 8 blir utstyrt med. Riktignok brukes Metro av blant annet Windows Phone og Xbox Live. Dette utgjør i beste fall 50 millioner brukere, langt færre enn de som allerede er kjent med Android.

East kommenterte i går også de kommende smartmobil-brikkesettene fra Intel.

– Blant hindrene de må passere er det faktum at det hver dag aktiveres 700 000 Android-mobiler basert på ARM-arkitekturen, og applikasjonsutviklere jobber med å lage applikasjoner som kjører på ARM. Så Intel er nødt til å konkurrere med omtrent 20 ARM-lisenshavere som svært aktivt leverer applikasjonsprosessorer, sa East.

Oppdatering: Avsnittet om forbrukeres kjennskap til Metro-grensesnittet har blitt korrigert etter at saken ble publisert.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.