Windows Server 2003 fikk servicepakke

Den første servicepakken til Windows Server 2003 kan lastes ned. Samtidig er 64-bits Windows-utgavene klare for produksjon.

Den første servicepakken til Windows Server 2003 kan lastes ned. Samtidig er 64-bits Windows-utgavene klare for produksjon.

Microsoft har omsider fått klargjort den første servicepakken til Windows Server 2003. Selskapet betegner oppdateringen som svært viktig, ikke minst fordi den skal utgjøre en betydelig sikkerhetsforbedring i tillegg til økt ytelse og stabilitet.

- SP1 har fokus på sikkerhet ved å redusere antallet eksponerte servertjenester (også kalt angrepsflaten), bedre beskyttelse av system prosesser med strengere standard settinger og reduserte privilegier, forteller Rune Lystad, produktsjef for serverprogramvare hos Microsoft Norge.

- Mange av våre kunder har fortalt oss at en av de største utfordringene de har er nettopp å redusere angrepsflaten på sine servere ved å slå av ikke benyttede tjenester samt stenge relevante porter. På bakgrunn av denne feedbacken har vi utviklet en egen veiviser som hjelper IT ansvarlige med å redusere angrepsflaten på sine servere, forklarer Lystad.

Veiviseren Security Configuration Wizard vil stille spørsmål om hvilke oppgaver hver enkelt server har. Basert på denne informasjonen så vil veiviseren automatisk blokkere relevante tjenester og porter basert på serverens oppgaver i nettverket.

Selve brannmuren, Windows Firewall, er den samme som ble sluppet sammen med Windows XP Service Pack 2, men ny i Windows Server 2003-sammenheng.

    Les også:

Blant de andre nyhetene er karantenekontroll av fjernbrukere som benytter VPN (Virtual Private Networking). Dette gjør at administratorer kan isolere usikre og utdaterte maskiner som kobles opp via VPN fra resten av nettverket.

I tillegg skal oppstarten av webtjenester kunne gjøres raskere.

Service Pack 1 til Windows Server 2003 er tilgjengelig på engelsk og tysk fra denne siden. En første servicepakken til Windows Small Business Server 2003 skal bli tilgjengelig på denne sidendenne siden innen 60 dager.

Microsoft meldte forøvrig også at utgavene av Windows Server 2003 og Windows XP med støtte for 64-bits utvidelser - x64 Edition - nå er klare for produksjon (RTM). Disse vil bli tilgjengelige gjennom forskjellige Microsoft-partnere i slutten av april.

Til toppen