Windows Server 2008 R2 sluppet til storkunder

Andre må vente til september.

Windows Server 2008 R2 sluppet til storkunder
Bilde:

I forrige uke fikk storkunder med Software Assurance-abonnement tilgang til Windows Server 2008 R2, en vesentlig oppgradering av Microsofts operativsystem for servere.

Storkunder uten dette abonnementet kan få kjøpe systemet fra 1. september, mens andre må vente til 14. september. Microsoft planlegger en serie lanseringsbegivenheter fra oktober, der Windows 2008 Server R2 skal presenteres samtidig med selskapets to andre store høstnyheter, pc-systemet Windows 7 og e-post- og samarbeidsløsningen Exchange 2010.

En vesentlig grunn til å oppgradere til R2-versjonen av Windows 2008 Server, er egenskapen Live Migration som gjør det mulig å flytte virtuelle servere mellom fysiske maskiner mens de er i drift. Tilførsel av virtuell lagring under drift og oppstart fra VHD («virtual hard disk») er også nye egenskaper i R2.

Det kan også være interessant å oppgradere til R2 dersom man planlegger å gi brukerne Windows 7. For eksempel gjør kombinasjonen av R2 på serversiden og Windows 7 på klientsiden det mulig å bruke en egenskap kjent som DirectAccess: Denne kombinerer IPv6 og IPSEC og gjør VPN overflødig, en klar lettelse for IT-avdelinger i miljøer der mange brukere har bærbare pc-er.

    Les også: