– Windows sliter med appene

Har bare 54 av 100 topp-apper i porteføljen.

– Windows sliter med appene
Bare 54 av 100 topp-apper er å finne på Windows sitt app-marked. Analytiker mener det vil bli et stort problem for Microsoft. Bilde: Per Ervland

Av de 100 mest brukte appene til iOS og Android så er bare 54 representert i Microsofts Windows 8-økosystem. Det viser en analyse som blir omtalt av den amerikanske nettavisen Computerworld.

Analytiker Patrick Moorhead ved Moor Insight & Strategy sier til amerikanske Computerworld at dette representerer en stor utfordring for Microsoft. Først og fremst er deres økosystem ikke så sterkt som konkurrentene i dag, men dersom Windows 8 skulle klare å skape en nærmest komplett app-portefølje så vil de ha et rykte for ikke å ha de viktige appene som etterspørres.

Det er Nick Landry, Microsoft-spesialist og produktsjef hos utviklingsselskapet Infragistics som har gjennomført analysen. Han har plukket ut 100 «må ha» apper til iOS og så leitet i Google Play samt Windows Store for å finne hvor mange tilsvarende apper som finnes der. Landry selv mener at det er imponerende at Windows har klart å levere så mange apper.

– For en ny plattform, som er under ett år gammel, å ha 100.000 apper hvorav 54 prosent blant topp 100, er ikke galt, sier Landry til den amerikanske teknologiavisen. Analysen hans viser at 95 prosent av topp-100 appene til iOS er tilgjengelig i Android mens 63 prosent er tilgjengelig til Windows Phone. 54 prosent dreier seg om Windows 8-apper.

Moorhead mener at Landrys gjennomgang er god, men at konklusjonen er feil. For det første, mener analytikeren, har Windows 8 vært i utviklermarkedet i over to år. For det andre er det helt avgjørende å ha de appene som markedet etterspør.

Dessuten er dette ikke et spørsmål om tall, men om oppfatning. Dersom forbrukerne oppfatter at Windows 8 ikke har appene de forventer, eller kjenner fra iOS og Android, så vil Microsoft ha et problem med å selge plattformen, mener Moorhead.

    Les også: