BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows-utviklere gis tilgang til Indigo

Microsoft vil snart gi utviklere en forhåndstitt på webtjeneste-teknologien Indigo

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. feb. 2005 - 10:47

Microsoft vil i løpet av mars publisere en svært tidlig utgave av selskapets kommende teknologi for webtjenester, Indigo, som skal bli en viktig del av programmeringsmodellen WinFX. Utgaven blir etter alt å dømme bare tilgjengelig for medlemmer av Microsoft Developer Network - i hvert fall i første omgang.

Sammen med en oppdatert forhåndstitt på presentasjonsmotoren Avalon, og en oppdatering til programmeringsverktøyene i Visual Studio, vil selskapet allerede nå arbeide for å gjøre utviklere kjent med selskapets neste generasjon av utviklerinfrastruktur. Dette skriver News.com.

Opprinnelig var Indigo ment å være én av de tre hovednyhetene som skulle komme i Longhorn-utgaven av Windows. I fjor høst endret Microsoft planene, slik at Indigo og Avalon blir utgitt separat, som et valgfritt tillegg til Longhorn, Windows XP og Windows Server 2003.

    Les også:

Eric Rudder, senior visepresident i Microsoft for server og verktøy, fortalte under en webkonferanse at Microsoft på langt sikt sikter mot "webtjenester overalt".

Dette inkluderer neste utgave av BizTalk Server. Denne versjonen ventes å bli lansert i 2006 og vil støtte Indigo via tilleggsprogramvare. En senere utgave vil ha slik støtte innebygd.

Rudder sa videre at selv om Indigo er Microsofts foretrukne nyanse av webtjenester, skal den enkelt kunne samhandle med eldre Microsoft-teknologier, i tillegg til kode fra konkurrenter som BEA Systems og IBM.

- Vi har for en stor del lykkes i å holde bransjen samlet rundt utviklingen av standardene for webtjenester, fortalte Rudder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.