TELEKOM

WinPhone spiser andeler

Nær tosifret salgsandel i viktige europeiske land i sommer.

Ifølge analysebyrået Kantar skal Windows Phone ha solgt bra i fem viktige europeiske markeder denne sommeren.
Ifølge analysebyrået Kantar skal Windows Phone ha solgt bra i fem viktige europeiske markeder denne sommeren. Bilde: Kelvin Ma/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
2. okt. 2013 - 09:01

Tall fra analyseselskapet Kantar Worldpanel ComTech for de tre månedene frem til august i år, viser en trend som er egnet til å fremkalle smil i Microsoft. I fem viktige europeiske markeder har plattformen nemlig en markedsandel på 9,2 prosent basert på salget i perioden.

Det vil si at rett i underkant av hver tiende telefon som ble solgt i de tre månedene i Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania er drevet av Windows.

Kantar publiserer sine salgsstatistikker månedlig, og trenden fra foregående perioder har vist det samme – dog med store variasjoner. Tallene bør derfor tas med en klype salt, selv om de viser en interessant trend. For en mer grundig gjennomgang av tallene har Kantar også lagt ut en utvidet pressemelding i Word. Den kan du laste ned her.

I Storbritannia og Frankrike har OS-et en salgsandel på henholdsvis 10,8 og 12 prosent. Ifølge Kantor er det første gang Windows Phone-plattformen oppnår tosifret prosentandel i et stort marked. Men det er Android som er den største aktøren med 70 prosent av salget. I Tyskland er iOS bare et prosentpoeng foran Windows Phone, men da i de tre sommermånedene som ble avsluttet i august.

Den korte tidsserien, som viser andel av salget og ikke hvor mange telefoner som er i markedet, viser en interessant trend, mener Kantar.

– Windows Phones siste bølge av vekst er drevet av Nokias ekspansjon i lav- og midtsegmentet med Lumia 520 og 620-telefonene. Dette er modeller som treffer godt i kundegruppene mellom 16 til 24 år og for de mellom 35 og 49 år, to grupper som vekter pris opp mot funksjonalitet, sier Kantar-analytiker Dominic Sunnebo i en artikkel på selskapets hjemmesider.

Han sier videre at Android nå har nådd et punkt hvor det er vanskelig for dem å finne mer vekst i modne markeder.

I det viktige amerikanske markedet har imidlertid Windows Phone større problemer. Der har Apple opplevd en vekst på 39,9 prosent i salget fra i fjor til i år. I Japan har også Android og iOS en nærmes lik markedsandel på henholdsvis 47,4 prosent og 48,6 prosent, skriver Kantar.

Hva så med Blackberry? Helsvart, er konklusjonen. I de fem europeiske markedene Kantor har sett på sto de for bare 2,4 prosent av smarttelefon-salget. I USA står de for svake 1,8 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.