WLAN-kort til vanlige digitalkameraer

Et amerikansk selskap skal selge en WLAN-løsning som vil kunne benyttes av mange digital-kameraer.

WLAN-kort til vanlige digitalkameraer

Et amerikansk selskap skal selge en WLAN-løsning som vil kunne benyttes av mange digital-kameraer.

Kameraer med innebygd WLAN-adapter har eksistert lenge, men denne høsten skal Eye-Fi komme med en løsning som også skal kunne fungere sammen med mange mindre avanserte kameraer. Kravet er at kameraet støtter minnekort av typen SD.

Eye-Fi har tatt i bruk en WLAN-løsning fra Atheros Communications og puttet den inn i et SD-kort, som også har plass til 2 GB med bilder eller andre data.

Eye-Fi kunngjorde for flere år siden at selskapet hadde til hensikt å utvikle et slikt kort, men det er først denne høsten at det skal bli klart for produksjon og salg.

Ifølge Eye-Fis søknad til de amerikanske telemyndighetene, Federal Communications Commission, må WLAN-innstilligene til kortet settes før bruk ved hjelp av spesiell programvare, som skal være tilgjengelig for Windows og Mac.

Man kan altså ikke velge hvilket nett kortet skal koble seg til direkte fra kameraet.

En representant for Eye-Fi fortalte News.com i sommer at kortet vil koste omtrent 100 dollar. Da ble det også sagt at kortet skal kunne settes opp til å sende fotografiene enten til en PC eller et nettsted, samt enten sende bildene etter hvert som de tas eller etter en økt.

Til toppen