RESULTATERFINANS

WM-data vant budkrig om SBS

I et brennhet IT-markedet, vant WM-data, eid av britiske CMG Logica, budkrigen om de 250 IT-konsulentene til Siemens.

8. mars 2007 - 17:12

digi.no skrev for to uker siden at det lå det an til en snarlig løsning i det planlagte salget av IT-konsulentene til Siemens, SBS.

Og i ettermiddag, i 16-tiden, undertegnet partene avtalen. Med dette skaffer WM-data. som selv i høst ble kjøpt opp av britiske CMG Logica, seg 250 nye hoder i et brennhett IT-marked.

Stort sett er det IT-konsulenter det er størst rift om, men WM-data trekker frem den andre halvedelen av SBS - WM-data har nå skaffet seg en IT-driftsavdeling.

Men hva WM-data betalte vil ikke partene si noe om. Prisen påvirkes av et marked med stor mangel på folk, men trekkes nok noe ned av korrupsjonssaken med Forsvaret SBS har hengende over seg. SBS har dessuten gått med underskudd.

Her er pressemeldingen:

WM-data og SBS har i dag signert en avtale som innebærer at WM-data overtar deler av IT-selskapet SBS. Transaksjonen omfatter ca 20 kundekontrakter, rundt 250 medarbeidere og topp moderne IT-driftsanlegg. SBS-virksomhet er i hovedsak basert på outsourcing, IT infrastruktur og systemintegrasjon.

- I Norge har vi til nå kun tilbudt IT-driftstjenester fra vårt nordiske kraftsenter i Sverige og ser at lokal tilstedeværelse er viktig. Vi har derfor hatt et klart mål om å styrke våre infrastrukturtjenester i Norge med utvidede driftstjenester. Når Siemens ønsket å selge deler av SBS sin virksomhet i Norge, så vi at dette kunne være grunnstenen for en slik etablering, og på den måten tilby lokale driftstjenester som kompletterer WM-datas nordiske driftskonsept, sier Tor Malmo, administrerende direktør i WM-data i Norge.

Til sammen 15 selskaper meldte sin interesse for å overta verdiene i SBS, der målet var å gjennomføre en overtakelse i løpet av første kvartal i 2007. Målsetningen har vært å finne en solid aktør med høy kompetanse, og ambisjoner om å videreutvikle verdiene i SBS.

- Med stor etterspørsel i markedet for IT- tjenester er vi svært fornøyd med å overta den betydelige IT-kompetansen SBS besitter. Vi er glade for å kunne ta i mot ca. 250 nye og kompetente medarbeidere, inklusive innleide konsulenter, i et ellers overopphetet arbeidsmarked. Resultatet er at WM-data med det vil bli en av de større IT-aktørene i det norske markedet med rundt 600 medarbeidere, avslutter Malmo.

SBS består som et eget AS for å ivareta selskapets jurdiske forpliktelser, samt håndtere Siemens som kunde. Samarbeidet med Forsvaret under FISBasis-kontrakten ble, i henhold til kontrakt, avviklet 31. desember 2006. SBS har hatt rollen som Siemens’ leverandør av IT tjenester. WM-data vil nå, som en del av avtalen, fasilitere denne rollen.

Avtalen er betinget av godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.