BEDRIFTSTEKNOLOGI

WorIdCom/MCI: I dag bestemmer eierne seg

Senere i dag norsk tid skal generalforsamlingene i de to amerikanske telekomselskapene WorldCom og MCI bestemme seg for om de to selskapene skal fusjonere eller ikke. Alt tyder på eierne vil støtte en fusjon, som i så fall blir verdens største telefusjon - hittil.

Frode Eriksen
11. mars 1998 - 10:03

De to generalforsamlingene kan i dag skrive verdenshistorie. Ikke bare vil WorldComs kjøp av MCI være telekombransjens største fusjon, det blir også den største i verden - uansett bransje. For mens WorldCom verdsetter MCI til USD 42 milliarder, ble for eksempel McDonnel Douglas verdsatt til USD 16,3 milliarder da Boeing kjøpte og innfusjonerte selskapet i fjor.

Der er fremdeles uklart om en fusjon aksepteres av amerikanske og europeiske konkurranse- og justismyndigheter. For få dager siden ble det klart at EU vil gjennomføre en gransking av fusjonen med utgangspunkt i at et fusjonert WorldCom/MCI blir den desidert største eieren av Internett-infrastruktur i verden. Selskapet vil for eksempel stå for over halvparten av internettrafikken i USA.

Flere av WorldCom/MCIs konkurrenter, som IBM, Sprint og GTE, har allerede levert sine klager til amerikanske justismyndigheter der de ber om en gransking av fusjonsplanene.

Fra eiernes synspunkt er avstemmingen om en fusjon eller ikke nærmest som en formlitet å regne, og ingen regner med at det er særlig motstand mot fusjonen.

Spesielt i MCI er eierne, blant dem mange ansatte, godt fornøyde med budet som er nesten dobbelt så stort som British Telecoms endelige bud endte på, etter at det ble prutet ned på sensommeren som følge av dårlige kvartalstall fra MCI.

digi.no kommer tilbake med oppdatert rapport om stemmegivningen senere i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.