WP Office 2000 på norsk til høsten

Corel lanserer sin kontorsuite WordPerfect Office 2000 i mai. - En norskspråklig versjon skal være klar til høsten, lover Jan Villard i Corel Norge.

Corel lanserer sin kontorsuite WordPerfect Office 2000 i mai. - En norskspråklig versjon skal være klar til høsten, lover Jan Villard i Corel Norge.

Villard har kartlagt hvor stor vekt det norske markedet legger på at standard kontorvare må foreligge på norsk, og fått gehør fra selskapets ledelse på at fadesen med den nåværende versjonen ikke må gjentas. WordPerfect Suite 8 kom som kjent aldri på norsk, trass i klare løfter, og den norske versjonen av Suite 7 kom først etter den internasjonale lanseringen av Suite 8.

- Suiten vil omfatte norske versjoner av tekstbehandleren WordPerfect, regnearket Quattro Pro og Corel Central, en kombinert kalender og adressebok, sier Villard.

- Databasen Paradox vil derimot ikke oversettes.

Corel mener det finnes rundt 26 millioner WordPerfect-brukere i verden. Mange av disse bruker gamle versjoner. Også i Norge skal det finnes store brukermiljøer innen både stat og kommune, samt større organisasjoner.

- Disse fordeler seg vesentlig på versjon 5.2 og 6.1. Versjon 7.0 ble aldri noen suksess i Norge. At 5.2 fortsatt er så mye brukt, er ganske interessant, og sier mye om kvaliteten på dette ti år gamle produktet.

Corel har prøvd å bøte på versjon 8 med en egen språkmodul, en CD-ROM med stavesjekk for et trettitalls språk og grammatikksjekk for engelsk, fransk, tysk, spansk, hollands og italiensk. Disse komponentene virker sammen med WordPerfect-versjoner for DOS, Windows og Macintosh.

Markedsarbeidet i Norge går naturlig nok ut på å få brukerne av de opptil ti år gamle systemene til å oppgradere.

- Vi oppfatter at markedet ønsker gode alternativer til først og fremst Microsoft, og at 1999 og 2000 er oppgraderingsår. Vi mener vi har et litt bedre produkt med bedre tjenester og til bedre betingelser.

Etter flere runder med ulike typer kunder, fastholder Villard tidligere uttalelser om at det er vesentlig enklere og rimeligere å satse på Corel framfor Microsoft.

- En ungdomskole vil kunne spare flere titusen kroner i året, et universitet flere hundre tusen kroner og en storbedrift millioner. Innen vårt lisensprogram har vi for eksempel betingelser som gjør at lærere får spesielt gunstige vilkår hvis de vil installere Corel WordPerfect på sine egne maskiner når skolen har inngått en egen avtale med oss.

Ved å ta opp igjen betegnelsen "office" knyttes båndet til WordPerfects viktige skallprodukt fra slutten av 1980-tallet. Office-skallet frigjorde brukeren fra minnebegrensningen i DOS, gjorde det mulig å kjøre mange programmer samtidig, og ga datidens primitive PC-er en ytelse og en brukervennlighet som kan måle seg med dagens, selv om opplæringskurven var noe brattere.

Corel WordPerfect Office 2000 blir gjenstand for nærmere omtale i digi.no framover, på bakgrunn av en offentlig beta av den engelskspråklige utgaven.

Til toppen