Xbox liker ikke Opera

Nettleser-krigen fortsetter. Microsoft sa de skulle slippe til Opera-brukere, men har likevel konstruert Xbox.com så Opera-brukerne ikke slipper inn.

Nettleser-krigen fortsetter. Microsoft sa de skulle slippe til Opera-brukere, men har likevel konstruert Xbox.com så Opera-brukerne ikke slipper inn.

- Jeg skulle besøke www.xbox.com med min Opera 6.0 for Windows men fikk ingen svar fra nettsiden. Jeg prøvde flere ganger uten hell. Jeg stilte derfor inn min Opera for å "identifisere seg som ie 5.0". Da kom jeg inn med en gang. Microsoft går bevist inn for å utestenge enda en gang. Siden ser forøvrig helt lik ut i IE som på Opera...

Det skriver en digi.no-leser som slet med å komme seg inn på Xbox-sidene.

Xbox-sidene fungerer rett og slett ikke for Opera-brukere, noe som minner sterkt om at Microsoft ikke har skjerpet seg i den grad de sa de skulle gjøre etter oppgjøret i fjor høst. - Jeg håper vi kan se en forandring der handling og ord er i samsvar, og at Microsoft begynner å aktivt støtte de internasjonale standardene, sa Opera-sjef Jon Stephenson von Tetzchner da.


- Microsoft har brutt Internettets gylne regel om at alle nettsteder skal være tilgjengelig for alle, uansett hvilken nettleser eller hvilket operativsystem de bruker.

I etterkant av bråket forsøkte Microsoft å gi inntrykk av at det hele skyldes en beklagelig misforståelse, og at feilene som gjorde at Opera-brukere ikke fikk tilgang til MSN.com ble rettet opp kjapt. Flere internasjonale medier kunne da også avsløre at Microsoft hadde til hensikt å avsløre brukere som forsøkte å brukere andre nettlesere enn deres egen Explorer.

Xbox ble lansert denne uken, med full mobilisering av PR-maskineri. Det hjelper lite for Opera-brukere, med mindre de går inn og forandrer instillingene i nettleseren sin.

Til toppen