Xbox Live-oppgradering i sikte

Microsoft vil i løpet av neste uke trolig annonsere en oppgradering til Xbox Live.

Neste uke er det klart for spillmessen Electronic Entertainment Expo 2003 (E3) og Microsoft ventes å annonsere en ny utgave av Xbox Live. Ifølge Reuters nekter Microsoft å uttale seg om en eventuell oppgradering til Xbox Live, men en talsmann for selskapet forteller likevel at selskapet planlegger å annonsere noe store nyheter under E3.

    Les også:

Ifølge Reuters kilder innebærer oppgraderingen blant annet at brukerne av Xbox Live vil kunne snakke med hverandre uavhengig av om det er et spill i konsollen eller ikke. I tillegg ventes det at Xbox vil kunne fungere som et slags mediesenter for avspilling av lyd- og video-innhold. Hvilke filformater enheten vil støtte, er foreløpig ikke kjent.

Analytikere mener at en slik oppgradering vil være et forsøk på å forlenge levetiden til Xbox som salgsvare. Men Microsoft ved Steve Ballmer har offisielt lovet å komme med en ny generasjon av Xbox. Men noe tidspunkt for lanseringen er ikke blitt avslørt.

Mange analytikere mener at det Xbox trenger for å selge bedre ikke først og fremst er ytterligere funksjonalitet, men å bli støttet av de aller beste spillene når disse kommer på markedet. Mange spillutviklere fokuserer i stedet på Sony Playstation 2, som er langt mer utbredt og som derfor utgjør et mye mer attraktivt marked for spilleverandørene.