Xerox satser på kombiapparater

De heter "Workgroup Fax"-produkter. I virkeligheten er de også skrivere, kopimaskiner og skannere. Xerox fornyer alt de har i denne nisjen innen sommeren, i prisområdet 1000 til 4000 dollar.

De heter "Workgroup Fax"-produkter. I virkeligheten er de også skrivere, kopimaskiner og skannere. Xerox fornyer alt de har i denne nisjen innen sommeren, i prisområdet 1000 til 4000 dollar.

Satsingen er helt i tråd med selskapets restruktureringsstrategi og svarer til brukerkrav slik de kom fram i den store markedsundersøkelsen Xerox gjennomførte blant europeiske toppledere i januar og februar i år.

Antall modeller økes fra fem til sju, og spredning på pris økes fra mellom noe over 1000 dollar og 3500 dollar, til mellom under 1000 dollar og 4000 dollar. Seks av modellene er helt nye. Familiebetegnelsen er "WorkCentre Pro".

Selv den minste enheten tilbyr fem ulike funksjoner: faksing av ark, utskrift fra PC, kopiering av ark, skanning av ark og faksing fra PC. De buntes med OCR-programvare ("optical character recognition", altså gjenkjenning av tekst) fra TextBridge (versjon 9.0) slik at skannede ark kan konverteres til redigerbare dokumenter.

De større enhetene er tilrettelagt bruk i nettverk, og har blant annet en funksjon som Xerox liker å kalle "Internett faks". Det betyr at du kan gå til maskinen med et ark, og derfra distribuere det per elektronisk post. Xerox gjør et poeng av at dette er praktisk talt gratis, i motsetning til vanlig faks, der man fortsatt er underlagt teleoperatørenes kostnadsstruktur, med dyre tellerskritt for internasjonal overføring.

- Det er en klar tendens til at spesialiserte faksmaskiner byttes ut med flerfunksjonsapparater, sier Ray Valukonis som leder Xerox' arbeid med "Workgroup fax".

- Flerfunksjonsapparater vokser med 20 prosent i året, forteller han.

Han viser til en undersøkelse og prognose for nisjen "faksmaskiner for arbeidsgrupper" som viser at det i 1999 ble solgt over en million faksende flerfunksjonsmaskiner, mot 600.000 spesialiserte faksmaskiner. Spådommen for 2002 er over 1,8 millioner faksende flerfunksjonsmaskiner, og under 400.000 spesialiserte faksmaskiner.

Til toppen