RESULTATERFINANS

Yahoo-eiere skeptiske til å skvise Microsoft

De fleste av Yahoos største eiere har nemlig investert enda mer i Microsoft-aksjer.

18. feb. 2008 - 09:49

Styret i Yahoo ser ut til å ville presse Microsoft til å høyne budet, som opprinnelig ble anslått til over 44 milliarder dollar. Ifølge en analyse fra RiskMetrics Group risikerer de å få et flertall av sine største eiere mot seg dersom dette skulle lykkes.

Denne analysen ble kjent seint fredag kveld. Den viser at nærmere 90 prosent av de institusjonelle aksjonærene i Yahoo – blant dem de fleste av de 20 største – også har aksjeposter i Microsoft, og at deres investeringer i Microsoft jevnt over er større enn i Yahoo.

Dersom Microsoft høyner budet, risikerer de med andre ord å tape mer på sine Microsoft-aksjer enn de vil vinne på sine Yahoo-aksjer.

RiskMetrics skriver at disse investorene sannsynligvis vil innta et standpunkt der de ser positivt på at Yahoo-styret lykkes i å presse budet noe opp, men ikke så langt at nettovirkningen på lang sikt blir at de taper penger på et eventuelt oppkjøp.

Fredag havnet Yahoos aksjekurs på 29,58 dollar. Microsofts bud på Yahoo er en blanding av kontanter og aksjer. Beregninger viser at de som selger til 29,58 vil tjene 2 prosent mer enn dersom Yahoo godtar det foreliggende budet. Dette tolkes dit hen at markedet venter at Microsoft vil høyne sitt bud noe.

Microsoft-aksjen står derimot 13 prosent lavere nå enn da budet ble kjent.

To kjente investorer har nylig kommet med høylydte utspill i denne saken.

Stjernerådgiver Bill Miller i investeringsselskapet Legg Mason oppfordret Microsoft til å høyne budet fra formelt sett 31 dollar per aksje til 40 dollar per aksje. RiskMetrics peker på at Legg Mason har en klar egeninteresse i dette, siden de er en av tre blant Yahoos 20 største aksjonærer som har en betydelig større post i Yahoo enn i Microsoft.

Investor Joe Rosenberg har motsatt standpunkt. I et intervju i finansmagasinet Barron’s stempler han Microsofts bud som «latterlig høyt», og sier at Microsoft-sjef Steve Ballmer mangler finansiell teft. Han peker på at fallet i Microsoft-aksjen den siste uken representerer et verditap på 40 milliarder dollar. Han mener det gjenspeiler investorenes oppfatning av at Microsoft ikke har noe å tjene på å kjøpe Yahoo. Han oppfordrer Ballmer til å trekke budet helt.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.