RESULTATERFINANS

Yahoo! med knallvekst

Internett-selskapet Yahoo! leverte onsdag meget sterke resultater fra de siste tre månedene. Selskapet er nå verdsatt til 10,7 milliarder dollar, eller nærmere 80 milliarder norske kroner etter at selskapets aksjekurs er mer enn tredoblet det siste året.

Jørgen Christiansen
8. okt. 1998 - 13:17

Yahoo! genererte en omsetning i tredje kvartal på imponerende 53,6 millioner dollar og et resultat på 16,6 millioner dollar. Det gir en resultatmargin på hyggelige 31 prosent.

Dermed er omsetningen tredoblet det siste året, og selskapet har gått fra blodige underskudd til en solid inntjening. Sytten av totalt 20 analytikere som følger selskapet har i følge Ziff-Davis Interactive kjøpsanbefalinger eller sterke kjøpsanbefalinger på aksjen.

Internasjonalt har Yahoo!s ulike nettsteder nå daglig 144 millioner sidevisninger. Blant bedriftslesere er Yahoo! i USA rangert som den mest populære tjenesten, mens selskapet er rangert som nummer to i privatmarkedet, etter America Online.

Selskapet legger opp til betydelige investeringer i tiden fremover for å utvide sin tilstedeværelse i nye markeder.

Kommentatorer som er skeptiske til selskapets fremtidsutsikter legger spesiell vekt på den økende konkurransen fra selskap som Microsoft, Netscape og Disney.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.