Yahoo-sjefen går av etter kraftig kritikk

Yahoos toppsjef Terrry Semel tok ut gigantlønn, men klarte ikke å prestere.

Yahoo-sjefen går av etter kraftig kritikk

Terry Semel går av som toppsjef i Yahoo, og blir erstattet av gründeren Jerry Yang.

Semel har sittet som toppsjef i selskapet i seks år, men har fått mye kritikk for ikke å ha klart å lede selskapet over på offensiven i konkurranse med blant annet Google.

Avgangen kommer bare en uke etter selskapets generalforsamling, der Semel fikk kraftig kritikk for blant annet svake resultater samtidig som han tok ut en enorm lønnsutbetaling.

På generalforsamlingen fikk han bare tillitt fra 66 prosent av de stemmeberettige aksjonærene da styremedlemmene skulle gjenvelges. Det var mer enn nok til å vinne, men det signaliserte en svak tillitt til Semel.

– Dette er det rette å gjøre for Yahoo, og det rette tidspunktet å gjøre det på, sa Semel på en telefonkonferanse med pressen og analytikere, ifølge CNet News.

Aksjonærer har vært kritisk til Yahoos innsats for å hamle opp med konkurrenten Google, og selv om selskapet er en av de aller største nettstedene på Internett, har ikke selskapet klart å tjene nok på sine annonser, i forhold til trafikken de har.

– Det siste året har vært tøft for Yahoo, og ingen av oss har vært fornøyd med selskapets økonomiske prestasjoner, sier Semel, i en pressemelding.

Semel har fått en retrettposisjon som styreformann i selskapet. Nå tar gründeren Jerry Yang over jobben som toppsjef, igjen.

– Semel har vært en viktig rollemodell og en mentor for meg. Jeg har lært å bli en bedre leder takket være Semel, sa Yang, på telefonkonferansen ifølge CNet News.

Ifølge Wall Street Journal tok børsen godt imot nyheten om lederskiftet Yahoo. Før nyheten ble kjent straks etter børsens stengetid økte kursen med 3 prosent. Den fortsatte å øke med ytterligere 1,6 prosent i handelen etter stengetid.

Les mer om: