RESULTATERFINANS

Yahoo trives med Marissa Mayer

Ett år med den nye sjefen har hevet aksjekursen med 70 prosent.

Under Marissa Mayer har Yahoo kjøpt 17 oppstartselskaper og revitalisert fototjenesten Flickr som Yahoo kjøpte i 2005.
Under Marissa Mayer har Yahoo kjøpt 17 oppstartselskaper og revitalisert fototjenesten Flickr som Yahoo kjøpte i 2005. Bilde: Mario Tama/Getty Images/All Over Press

Fra i underkant av 16 dollar til i overkant av 27 dollar: Det er utviklingen i Yahoos aksjekurs det siste året.

Samtidig feirer Marissa Meyer ett år som Yahoo-sjef, og det er naturlig å knytte aksjekursutviklingen til hennes innsats. For øvrig skal Yahoo offentliggjøre sine tall for juni-kvartalet i kveld.

Kurven over kursutviklingen viser at oppgangen har vært forholdsvis jevn. Samtidig viser ikke omsetningen særlig vekst, trass i at Yahoo, under Mayers ledelse, har kjøpt opp hele 17 oppstartselskaper. Det største oppkjøpet, bloggtjenesten Tumblr, ble gjort i mai, for 1,1 milliarder dollar.

Poenget er at verken Tumblr eller de andre selskapene ble kjøpt for sin omsetnings skyld. De ble kjøpt for dets teknologi, dets brukere og dets potensial. Halvparten av Tumblr-bruken er på mobile enheter.

Den langvarige kursoppgangen kan tolkes som noe så sjeldent som en langsiktig tillitserklæring til en leder innstilt på en langvarig snuoperasjon av en gigant som mange hadde gitt opp.

Wall Street Journal peker på at Yahoo har fått et helt annet omdømme det siste året. Ansatte forteller at de ikke lenger skammer seg over å oppgi Yahoo som arbeidsplass. HR-avdelingen i Yahoo forteller at de mottar flere jobbsøknader samtidig som færre slutter.

Det kan legges til at Yahoo under Mayer også har greid å revitalisere fototjenesten Flickr, der brukerne nå kan disponere én terabyte med gratis lagring.

Hvorvidt Yahoo igjen vil greie å kombinere fornyelse med vekst er selvfølgelig ennå ikke avklart. Men at Yahoo er «kule» igjen, kan vanskelig bestrides.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.