Yahoos toppsjef «pyntet på CV-en»

Har ingen bachelorgrad i informatikk.

Yahoos toppsjef «pyntet på CV-en»
Scott Thompson tok over som toppsjef i Yahoo i januar i år. Bilde: Yodel Anecdotal/YAHOO

Investeringsfondet Third Point, som eier 5,81 prosent av aksjene i Yahoo, og som kjemper for en plass i styret, har anklaget toppsjef Scott Thompson i Yahoo for å ha pyntet på CV-en, skriver blant annet Reuters, Wall Street Journal og Bloomberg i dag.

Gründer og daglig leder i Third Point, Dan Loeb, viser i et brev til styret i Yahoo til at Thompson feilaktig oppga å besitte en bachelorgrad i informatikk fra høyskolen Stonehill College nær Boston. I praksis dreier det seg om en grad i bokføring og regnskap.

En talsperson for Yahoo bekrefter at Thompsons grad er innen forretningsledelse med vekt på bokføring og regnskap, og at Thompson ikke har en bachelor i informatikk, i motsetning til det som tidligere er oppgitt. Feilinformasjonen skyldes uoppmerksomhet, heter det.

Yahoo lover en full gjennomgang for å klarlegge årsaken til feilinformasjonen.

Yahoo har også strøket all omtale av den 54 år gamle toppsjefens utdanning på sitt nettsted.

Thompson har tidligere vært toppsjef, teknologidirektør og president i Paypal. Ifølge Wall Street Journal har minst ett av Paypals nettsteder oppgitt at Thompson hadde en bachelor i informatikk. Informasjon oppgitt fra Paypal til USAs finanstilsyn SEC oppgir derimot at Thompson har en bachelor i bokføring og regnskap.

Stonehill College oppgir at Thompsons bachelorgrad stammer fra mai 1979. Det var først et stykke ut på 1980-tallet at høyskolen innførte en bachelorutdanning i informatikk.

Les mer om: