YouTube-musikk tar form

Tjenesten nærmer seg lansering, hevder nettsted.

YouTube-musikk tar form
YouTube Music Key og Google Play Music Key skal være to tjenester for prisen av én. Bilde: Android Police

Ifølge nettstedet Android Police er de siste brikkene i ferd med å falle på plass for Googles nye musikksatsning.

Det er YouTube som står i sentrum for den nye tjenesten. Selv om YouTube er videofokusert, inneholder den tross alt også enorme mengder musikk, langt mer enn dedikerte strømmetjenester. Men siden musikken krever at man spiller den av i videoform, er den ikke like tilgjengelig til enhver tid.

Den nye satsningen skal hete YouTube Music Key, og gi tilgang til YouTube-musikken uten at man må ha oppe en video samtidig, og denne musikken vil kunne høres på i bakgrunnen og offline. Avspillingen vil også være reklamefri.

Det skal naturligvis ikke være gratis - Music Key skal gi brukerne en 30 dagers prøveperiode og deretter kreve 9,99 dollar i måneden.

Den eksisterende musikktjenesten til Google - Play Music - skal også få et nytt navn, og vil kalles Play Music Key. Abonnementet skal gi tilgang til begge tjenestene.

YouTubes massive musikkbibliotek vil bli tilgjengelig overalt.
YouTubes massive musikkbibliotek vil bli tilgjengelig overalt. Bilde: Android Police

Google skal ha i løpet av den siste tiden lagt til over 20 millioner låter i høy kvalitet til YouTube, i fullverdig albumformat, spesifikt for å forberede lanseringen av Music Key.

Domenet YouTubeMusicKey.com ble også registrert av Google i juli.

Android Police har en rekke skjermbilder av applikasjonen til YouTube Music Key, og et av bildene viser hvordan Google fremhever tilgjengeligheten til coverlåter, remixer og konsertopptak - nettopp den type innhold YouTube er sterk på, og som er sjeldnere å finne på tradisjonelle strømmetjenester. YouTubes algoritmer for anbefalinger vil også tydeligvis spille en stor rolle i denne tjenesten.

Det har gått rykter om denne type YouTube-basert musikktjeneste en god stund, og Google selv har hintet om dette flere ganger. Nå ser det ut til at lanseringen er i rute og konkret funksjonalitet er spikret.

    Les også: