– YouTube vurderer betalvideo

Ny måte å tjene penger på?

– YouTube vurderer betalvideo
Får YouTube en abonnementstjeneste for video? Kilder hevder det. Bilde: REX/Alex Segre/All Over Press

Det er ingen hemmelighet at YouTube sliter med å tjene penger, 10 år etter lansering, og etter å ha blitt planetens største leverandør av video. 

En av utfordringene til YouTube er å friste flere til å bidra med originalt innhold, noe konkurrentene som Vimeo og Hulu har hatt bedre suksess med. Flere YouTube-stjerner blir fristet av disse fordi det legges opp til større inntekter - YouTube-konkurrenter byr gjerne på større andeler av reklameinntektene.

Alternativ til annonser

Innholdsskapere bruker gjerne YouTube som er glimrende utgangspunkt, der man kan bygge opp sitt publikum, men det er ofte vanskelig å tjene penger på annonseinntektene alene. 

For å avverge flukten av talent vurderer YouTube nå en abonnementsløsning, skriver nettstedet Variety, og dette kan innebære en reklamefri variant av nettstedet der produsentene av innhold får formodentlig mer betalt. 

Google har allerede lansert en lignende løsning som fokuserer på musikk-innhold som ligger på strømmetjenesten - YouTube Music Key kan abonneres på og man får dermed reklamefri og offline avspilling av musikken som finnes på YouTube. 

Noe tilsvarende for video er definitivt under diskusjon, men er ikke bekreftet. Variety har fått informasjonen fra en kilde som jobber med innhold for YouTube. En slik løsning ønskes velkommen av innholdsprodusenter - alt YouTube gjør for å øke inntjeningen er positivt, mener kildene til nettstedet. 

En slik tjeneste ville definitivt utfordret konkurrerende strømmetjenester, men Variety mener at også tradisjonell tv har mye å frykte. Mer originalt kvalitetsinnhold på YouTube ville absolutt true tradisjonell distribusjon ytterligere, skriver Variety.