Ytterligere 1.200 nett-ansatte uten jobb

AOL Time Warners America Online-avdeling sier opp 1.200 ansatte - eller åtte prosent av arbeidsstokken - i tidenes sparetiltak.

Det er Wall Street Journal som i dag skriver at AOL Time Warner Inc kutter åtte prosent av arbeidsstokken i ISP-en America Online. Oppsigelsene er ledd i en gedigen restruktureringsprosess.

Nettselskapet har også varslet masseoppsigelser i iPlanet E-Commerce Solutions, der 500 ansatte må gå. iPlanet er Sun Microsystems og Netscapes satsing på e-handelsprogramvare.

Oppsigelsene rammer mer enn halvparten av de ansatte i iPlanet. Sun har samarbeidet med AOL om iPlanet i to og et halvt år. Sun opplyser i forbindelse med kuttene i AOL at de vil kunne tilby over 300 nye stillinger i iPlanet.

Selskapet sier i en pressemelding at de håper mange av de AOL-ansatte som har jobbet med iPlanet nå vil begynne å jobbe for Sun.

På grunn av restruktureringen vil AOL avskrive mellom 100 og 125 millioner dollar i tredje kvartal.

Dette er andre gang AOL kutter i arbeidsstokken i år. I januar ble 725 AOL-ansatte oppsagt, i tillegg til at over 2000 ansatte ble overflødige på grunn av sammenslåingen mellom AOL og Time Warner.

Til toppen