Yuen uten investeringslyst

Onsdag åpnet eldrenettet til Per Øyvind Heradstveit. Simon Yuen er en av hovedinvestorene i selskapet. Men nå lukker Yuen døren for alle nye internettrelaterte tilbud som dukker opp.

Onsdag åpnet eldrenettet til Per Øyvind Heradstveit. Simon Yuen er en av hovedinvestorene i selskapet. Men nå lukker Yuen døren for alle nye internettrelaterte tilbud som dukker opp.

Simon Yuen har kommet seg siden fadesen med Global Money Games og tviholder på kontrollen i handelsselskapet Online Club. Det andre selskapet hvor Yuen i dag har interesser, er Network Computing (NC). NC eier blant annet 72 prosent av eldrenettet Treffpunkt, som ble lansert i går

- NC satser på eldrenettet til Per Øyvind Heradstveit fordi vi ser hvor lang tid det tar for vanlige folk, ikke minst kvinner og eldre å komme seg på nett. Det er historiske fakta at kvinner ikke er ivrige databrukere, men det er de som gjør de viktige beslutningene om hva som skal kjøpes i husholdningene, sier han.

- I forbindelse med OLC har jeg jobbet med Oracle, og det var de som lanserte ideen med Network Computing. Her har jeg ikke puttet inn mer enn rundt fire millioner av mine private penger. NC er framtiden, og hvis vi er så heldige at vi finner det optimale verktøy som vi gjennom vårt arbeid og utvikling kan bringe ut på markedet har vi en sjanse til å vinne. Man må ha det moro, og det har jeg, sier Yuen.

Foreløpig har Yuen lagt alle andre investeringer på is, og sier nei til alle tilbud som han blir forelagt.

- Jeg har solgt alt av de eksterne virksomhetene. Nå fokuserer jeg på Online Club. NC er mer en passiv investering fra min side. Jeg bidrar, men det først og fremst OLC jeg bruker penger på, sier han og mener at 100 prosent oppmerksomhet er utrolig viktig for å få til skikkelige resultater.

- For å lykkes, kreves det fokus. Jeg får servert mange investeringsprosjekter, men jeg takker høflig nei til alle. Jobb er ikke penger, men en livsstil. Hvis ikke jeg lykkes, er det mine egne penger jeg har tapt, sier Yuen.

Han har tro på en rivende kommersiell utvikling på Internett til tross for at de fleste optimistiske spådommer er gjort til skamme så langt.

- Utviklingen på Internett vil gå mye fortere enn folk flest tror. Få nettaktører er store, men jeg er ikke i et sekund i tvil om at Internett tar av, sier Yuen og tror at spesialisering er et viktig stikkord for tiden framover.

- Noen vil tape og noen vil vinne på Internett, det er del av en prosess. Man må spesialisere seg og kan ikke lenger være en allrounder. Handel på Internett vil markere seg som vekstmarked, men må spesialiseres og ikke minst bli til å stole på. Selv om nettet er globalt, må det være lokal tilhørighet. Også innhold på Internett vil måtte spesialisere seg. De som har etablert seg med innhold på nettet og som ikke har undervurdert markedet, vil bestå, spår Yuen.

Til toppen