Zico skal sparke igang Amiga

Amiga er snart klar til å pushe ut et nytt datasystem, noe selskapet ikke har gjort på seks år. Den nye maskinen får navnet AmigaOne, eller Zico, og skal markedsføres mot de private desktop-brukerne.

Amiga er snart klar til å pushe ut et nytt datasystem, noe selskapet ikke har gjort på seks år. Den nye maskinen får navnet AmigaOne, eller Zico, og skal markedsføres mot de private desktop-brukerne.

Zico vil komme i en rekke utgaver i forhold til såvel prosessor- som operativsystemplattform. Håpet er at de mange mulighetene til skreddersøm atter skal få kundene til å strømme til Amiga-butikkene.

De nye Amigaene er 'åpen' i tankegangen i den forstand at du kan velge mellom fire ulike prosessoralternativer; PPC, x86, Arm, SH4 og MIPS. Med på kjøpet får du dessuten 64MB eller mer minne, neste generasjon grafikkort fra Matrox, EMU10K1-basert lydkort fra Creative, harddisk på 10 gigabyte eller mer, CD/DVD, USB 1.0, firewire, 10/100 Mbps ethernet og 56kbps modem.

Skal en tro pressemeldingen på Amigas egne sider er Amiga allerede i samtaler med flere maskinvareprodusenter for å få dem til å selge og produsere produkter og kompatibel maskinvare for Zico.

Ett av disse selskapene, Eyetech, er allerede et høyt profilert omsetningsledd for Amigas produkter og har skaffet seg et godt rykte i 'Amiga-menigheten'. Etter å ha holdt den 'klassiske' Amigaen i live i en årrekke, er optimismen nå stor foran lanseringen av neste generasjon fra den australske datamaskinprodusenten.

- Jeg er svært fornøyd med vårt nåværende samarbeid med Amiga, og enda mer moro skal det bli når eksisterende Amiga-brukere får en mulighet til å oppgradere sin 'Classic'-boks med atskillig bedre ytelse i den nye Zico, sier daglig leder Alan Redhouse i Eyetech til CMPTR.com.

Ifølge Amiga skal Zico/AmigaOne ha 'en utmerket bakoverkompatibilitet' med nye og gamle Classic-maskiner.

Amiga akter også å slippe sitt nye operativsystem, OS 3.9, i løpet av senhøsten. AmigaOne-maskinene kommer imidlertid ikke så fort på markedet. Markedsplanen indikerer ingen lansering før i tredje kvartal neste år.

Til toppen