BEDRIFTSTEKNOLOGI

Zimbra 8 klar for nettskyen

VMwares e-post og samhandling kan leveres som dedikert virtuell maskin.

PC-klienten i Zimbra 8 tilbyr utvidet indeksering og søk, slik at man slipper å etablere kompliserte mappestrukturer for å sikre gjenfinning av meldinger. Skjermbildet viser også hvordan man kan vise samtaler fram for en og en melding.
PC-klienten i Zimbra 8 tilbyr utvidet indeksering og søk, slik at man slipper å etablere kompliserte mappestrukturer for å sikre gjenfinning av meldinger. Skjermbildet viser også hvordan man kan vise samtaler fram for en og en melding.
12. juli 2012 - 13:58

VMware kunngjorde i går versjon 8 av Zimbra, deres løsning for e-post, kalender, kontaktlister og samhandling. Beta-utgaver av Zimbra 8 er lagt ut til gratis test på zimbra.com. Zimbra tilbyr server- og klientfunksjonalitet tilsvarende Microsoft Exchange og Outlook.

Zimbra 8 leveres i to utgaver, henholdsvis Open Source Edition og Network Edition. Forskjellen er ikke bare tilgang til tjenester og support. Network Edition har betydelig mer funksjonalitet, innen blant annet indeksering og søk, håndtering av Microsofts pc-klient Outlook, synkronisering med smartmobiler, samt drift og administrasjon.

Network Edition tilbys enten som serverapplikasjon under Linux, eller som ferdig pakket dedikert virtuell maskin («Zimbra appliance»). Den dedikerte maskinen omfatter brannmur, antivirus og spamfilter, i tillegg til operativsystem og selve Zimbra-applikasjonen. Alt driftes og oppdateres under ett.

Zimbra 8 har et åpent programmeringsgrensesnitt (API) mot forente løsninger for kommunikasjon, slik at tale, talepost, lynmeldinger og tilstedeværelse håndteres under ett med e-post, kalender og kontaktlister. Nytt i Zimbra 8 er at VMware har samarbeidet med Cisco og Mitel, slik at Zimbra-pakken omfatter et ferdig oppsett for integrasjon mot deres løsninger for «unified communication».

Zimbra tilbyr pc-brukere både egen klient og webklient. Mobile brukere må forholde seg til en webklient. I betalversjonen kan det i varierende synkroniseres mot smartmobilers klienter for e-post, kalender, oppgavelister og kontaktlister: Den dyreste utgaven, «Pro», tilbyr den mest avanserte støtten. Pro-utgaven er også alene om å tilby arkivering og gjenfinning av e-post.

Webklienten og driftskonsollen til Zimbra 8 er tilgjengelig på flere språk, dog ikke norsk: Av de nordiske språk støttes kun dansk og svensk.

VMware framhever at Zimbra er lagt opp med tanke på å fungere i nettskyen. Det vises til at bedrifter enkelt kan legge opp samhandlingsløsningen i en privat nettsky, eller kjøre den som helkontrollert dedikert virtuell maskin i en offentlig nettskytjeneste. Det vises også til at brukere kan fritt velge å hente alle Zimbras tjenester gjennom pc eller mobil, avhengig av hva som er mest hensiktsmessig i øyeblikket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.