Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Derfor bør du ha et styringssystem for nettskyene dine

For å bli en smidig IT-organisasjon er det veldig mye som må på plass. Heldigvis har vi nå moderne verktøy som gjør jobben enklere.

Bilde: Thomas BRAULT
Del
Tieto Cloud BrandStory
Tieto er Nordens største selskap innen IT-tjenester. Vi leverer helhetlige løsninger for både privat og offentlig sektor. Selskapet er tilstede over hele verden gjennom vår virksomhet innen produktutvikling og våre globale leveransesentre. I mer enn 40 år har vi levert IT-tjenester til kunder i Norden. Tieto har 150 cloud-kunder og har flyttet mer enn 7 000 servere til skyen. I Norge er Tieto lokalisert i 9 byer med hovedkontor på Skøyen i Oslo. Vi har 13 000 ansatte i mer enn 20 land. Tieto Skytjenester

Verden har endret seg mye siden de tidlige dagene med tjenesteutsetting. Der det vanligvis var én partner for tjenesteutsetting, kan det nå være flere titalls. Noen av dem er store, andre er små – og det samme er komponentene de leverer til prosessene dine.

Nettskyen og DevOps er avgjørende

Både tiden til markedet og kostnadskontrollen kan forbedres ved hjelp av offentlige nettskyer. De omfatter mange tjenester som er utformet for å sette fart på utviklingen, for eksempel PaaS (Platform as a Service), ”serverless computing” og tjenester for kontinuerlig leveranser. Disse tjenestene frigjør utviklerne dine fra en enorm mengde arbeid. De trenger ikke å levere standarddelene av programvaren, men kan konsentrere seg om å levere reell verdi til sluttkundene. Det er den samme logikken som i stor grad gjelder for vedlikeholdsfasen.

DevOps-praksiser gir organisasjonene smidighetsfordeler gjennom kortere tid til markedet og reduserte kostnader. Ifølge nyere forskning utført av Puppet & DORA, som har spurt mer enn 4 600 tekniske fagfolk, ble DevOps i høytytende IT-organisasjoner forbundet med 200 ganger mer hyppigere distribusjoner, 24 ganger raskere gjenoppretting etter feil, 3 ganger lavere rate for endringsfeil og 2555 ganger kortere ledetider, for bare å nevne noen av de betydelige fordelene. 

Offentlig sky og DevOps lever i et symbiotisk forhold. For å realisere fordelene med DevOps, må du ha en sky som passer til verktøyene dine, som er nær nok til eller som er bygd for å tjene ditt økosystem. 

Det kan raskt bli komplisert med flere nettskyer

Det finnes utallige alternativer å velge mellom. Kanskje prosjektet bare trenger én bestemt funksjon fra en bestemt sky, kanskje noen utviklere er vant til å jobbe med bestemte teknologier, kanskje økosystemet ditt er bygd opp rundt en bestemt leverandør eller kanskje kunden favoriserer en bestemt løsning. I mange tilfeller vil du få fordelene som offentlige nettskyer lover, men fra mange forskjellige kilder. 

Det kan også være at du må jobbe i regulerte miljøer der prosjekter har høyere sikkerhetskrav og må kjøres i private skymiljøer. Det samme gjelder hvis du bygger systemer som i stor grad håndterer transaksjoner, som i finans- eller telekomsektoren. 

Noen verktøy som du kan bruke for å bygge kontinuerlige distribusjonsprosesser er tilgjengelige fra offentlige nettskyer, andre er det best å bruke i SaaS-form (Software as a Service), mens andre ganger kan det være bra å installere lokale distribusjoner i den private nettskyen din. Jeg har lest studier der utviklere i verste fall bruker 30 prosent av tiden på å streve med verktøy. Det må finnes en løsning der man kan ha felles adgangskontroll, serviceavdeling og så videre slik at du virkelig kan dedikere deg til å bygge programvaren. 

Nesten alle selskaper som kjøper skyteknologi, vil også kjøpe arbeidskraft. De trenger reparasjoner, overvåking, oppdateringstjenester og drift av en serviceavdeling, for å nevne noen funksjoner. Derfor må tjenestekatalogen inkludere smidige metoder for å innhente denne arbeidskraften.

Konsolidering fjerner kompleksitet

Sammenfattet kan vi si at for å få mest mulig ut av smidigheten, må du ha de kontraktsmessige og praktiske tingene på plass, ha standardiserte prosesser for å håndtere ulike typer leverandører, samt prosesser for håndtering av fakturaer.

Et styringssystem for flere nettskyer er en absolutt nødvendighet for å velge akkurat de rette ressursene som du trenger til ditt neste prosjekt, og for å kjøre programvaren du bygget i alle miljøene du velger, men med sentralisert og standardisert styring. 

Tieto OneCloud fungerer som en markedsplass der du kan få tilgang til og administrere ulike skytjenester fra forskjellige leverandører, med konsolidert rapportering og fakturering, og ett enkelt kontaktpunkt.

Tieto OneCloud kombinerer ledende offentlige nettskyer (AWS og Azure) med Tietos private skytjenester og tjenester hos kunden i én løsning, og alt styres av Tietos skyeksperter. Tieto OneCloud dekker i utgangspunktet IaaS (Infrastructure as a Service), men vil snart også omfatte PaaS og SaaS. 

Les mer om hvordan Tieto OneCloud kan tilføre smidighet til miljøet ditt med flere skyer ved å følge lenkene under. 

Dette er Tieto OneCloud

Kombinerer de offentlige skytjenestene med de private fra Tietos nordiske datasenter.

Les mer og ta kontakt »

Slik kan du maksimere fordelene med skytjenester

Få alle fordelene ved nettskyen i én og samme løsning.

Last ned gratis whitepaper »