×
Annonse fra TUM Studio for

Slik får du god kontroll på skykostnadene

– Det er ekstremt komplekst å ha god kostnadskontroll. Vi har tatt egen medisin og fikk raskt besparelser på flere hundretusen i måneden, forteller Oscar Klevjer Thøgersen i Atea.
– Det er ekstremt komplekst å ha god kostnadskontroll. Vi har tatt egen medisin og fikk raskt besparelser på flere hundretusen i måneden, forteller Oscar Klevjer Thøgersen i Atea.
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Digi.no er ikke involvert i produksjonen.

Meld deg på webinar, få 30 dagers prøveperiode

Når flere bedrifter tar dataene sine til skyen blir også kravene større til å ha kostnadskontroll. Det fikk et av Norges største IT-selskaper selv erfare, og har nå utviklet en kur.

 

– Vi så at sky-kostnadene løp løpsk hos oss selv på kort tid. Du kan sammenligne det med en vannlekkasje som du bare går fra, uten å fikse det. Til slutt kan det være for sent, hvis du ikke tar grep tidlig nok, sier Oscar Klevjer Thøgersen, leder for Hybride plattformer i Atea.

Løsningen som Atea utviklet har fått navnet Cloud Intelligence Service. Den fanger blant annet opp om sky-kostnader går over budsjett, og på den måten unngår man uventede fakturer som plutselig dukker opp.

Sparer flere hundretusen i måneden

For å bygge kompetanse på sky-tjenester i Atea, var det i starten et frislipp av tilgang blant en del av de ansatte hos IT-selskapet. Ganske fort etterpå kom fakturaene inn til regnskapsavdelingen, og det ble tydelig at behovet for bedre styring med sky-tjenestene var store.

Meld deg på webinar og få 30 dagers prøveperiode

– Det er ekstremt komplekst å ha god kostnadskontroll. Det har vi selv erfart også. Tjenesten vi har utviklet gir deg raskt et overblikk over de ulike utgiftene samlet på ett sted. Vi har tatt egen medisin og fikk raskt besparelser på flere hundretusen i måneden, forteller Klevjer Thøgersen.

Fakta om Cloud Intelligence Services

  • Cloud Intelligence Services er utviklet av spesialister i Atea og VMware, basert på teknologi fra VMware.
  • Gir deg full kostnadskontroll i én eller flere skyer (Azure, Amazon eller Google Cloud)
  • Lar deg motvirke unødvendige kostnader, med innsiktsbaserte, periodiske anbefalinger fra våre eksperter.
  • Leveres som en abonnementstjeneste fra Atea

Nesten halvparten har utfordringer

Det er ikke bare Atea som har opplevdet at kostnadene kan løpe løpsk. Nesten halvparten av virksomhetene i Norge svarte at de hadde utfordringer med håndtere dette på grunn av kompleksiteten, ifølge en undersøkelse fra konsulentselskapet EY. I tillegg viser den samme undersøkelsen at mange virksomheter planlegger å flytte en større del av dataene sine opp i skyen. Denne kombinasjonen fører til at kompleksiteten og utfordringen med å holde kontroll med kostnadene øker.  

– Jeg er overbevist om at vår tjeneste for kostnadskontroll vil bøte på nettopp denne utfordringen. Det er allerede store nok utfordringer med å flytte over i skyen på en god måte, og vi vet at med vår kur vil virksomhetene også spare tid og ressurser de kan bruke på andre viktige prosjekter, sier han.

Kostnadsanalyse og spesialister

Cloud Intelligence Services består både av en kostnadsanalyse og jevnlig tilgang til Ateas spesialister på tjenesten.
– Innsparingene kan bli store på kort tid. Analysene gir deg fullstendig kontroll på både over- og underkapasitet. På den måten kan virksomhetene hele tiden justere seg. I tillegg med at de får varslinger når budsjettet nærmer seg overskridelse, forteller Klevjer Thøgersen.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen