Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Politi-teknologer: – Vårt oppdrag er å sørge for at politiet kan jobbe digitalt og effektivt 

Del

Teknologi blir stadig mer avgjørende i alle deler av samfunnet. Og det er én samfunnsfunksjon som virkelig er avhengig av at teknologien fungerer - 24 timer i døgnet, hele året. Det er politiet! Hvis teknologien feiler, kan det få alvorlige konsekvenser.

Løsningsarkitekt Bjørn-Petter Jensen og funksjonell arkitekt Nina M. Berg jobber for en av Norges mest komplekse og samfunnskritiske funksjon – politiet. <i>Foto:  DeltaV</i>
Løsningsarkitekt Bjørn-Petter Jensen og funksjonell arkitekt Nina M. Berg jobber for en av Norges mest komplekse og samfunnskritiske funksjon – politiet. Foto:  DeltaV

– En patrulje på oppdrag kan ikke fokusere på teknologien. De må ha stabile og effektive systemer til enhver tid. Det gjelder både operativt politi ute i felten, men også tjenester som befolkningen bruker - som for eksempel ved søknad om pass, nettanmeldelser, bruk av omvendt voldsalarm og liknende, forteller Nina M. Berg, funksjonell arkitekt hos Politiets IKT-tjenester.

Norges viktigste IT-jobb?

Nina og kollega Bjørn-Petter Jensen, som er løsningsarkitekt, jobber sammen med drøyt 500 andre teknologer som utvikler nye løsninger, forvalter kritiske systemer og bidrar til at politiet kan samhandle digitalt og effektivt med hele samfunnet – hele døgnet. Og nå trenger de flere folk!

Begge legger vekt på at å være teknolog i politiet er en jobb med mening:

Vis mer

– Jeg er opptatt av samfunnsoppdraget til politiet, og det er motiverende å vite at min rolle er viktig i den sammenheng. Vi trenger flere dyktige folk som kan bidra i det viktige oppdraget, og rekrutterer mange nye nå for å bygge et enda større fagmiljø for teknologer i politiet, sier Nina.

– Jeg jobber mye med de mobile IKT-løsningene til politiet. For meg handler det om å levere løsninger som gjør at politiet kan gjøre jobben sin mer effektivt og med høy kvalitet. Det ligger stor motivasjon i det for min del, forteller Bjørn-Petter.

Samarbeider tett med politiet

Vi er drøyt 500 teknologer som bidrar til at politiet kan samhandle digitalt og effektivt med hele samfunnet – hele døgnet. Vi trenger flere flinke folk!
Vi er drøyt 500 teknologer som bidrar til at politiet kan samhandle digitalt og effektivt med hele samfunnet – hele døgnet. Vi trenger flere flinke folk!

IT-arkitektene og de andre teknologene i Politiets IKT-tjenester jobber tett med politiet, og er gjerne med ut på oppdrag i felt.

– Det er viktig for oss å være med ut for å forstå hva politiet driver med, hva som er deres behov og hvilke hverdagsutfordringer de har. Og vel så viktig er det å se hvordan innbyggerne opplever politiet på jobb, sier Nina.

Mye av nøkkelen i deres arbeid er å legge til rette for at politiet kan gjøre mest mulig arbeid på stedet, uten at de må tilbake til kontoret. Et konkret eksempel på dette er Mobil arbeidsflate for politipatruljen (MAP).

– MAP er en applikasjon som politipatruljen bruker ute - både i bilen og på mobilen. Teknologien i politibilen og de verktøyene politiet har med seg ut av bilen, må utfylle hverandre og kunne tilpasses enhver situasjon. Løsningen skal fungere uansett hvor man er og hva slags oppdrag man er på, sier Bjørn-Petter.

I tillegg til brukerfunksjonalitet, er det viktig med elementer som sikkerhet og notoritet. Politiet håndterer mye sensitiv informasjon, og mennesker i sårbare situasjoner. Alt skal derfor være trygt, sikkert, dokumenterbart og etterprøvbart.

Gjør hverdagen enklere

Er du teknolog og gira på en spennende jobb med mening? Vi søker arkitekter, utviklere, UX-designere, prosjektledere, testleder, sikkerhetstester og folk til drift.
Er du teknolog og gira på en spennende jobb med mening? Vi søker arkitekter, utviklere, UX-designere, prosjektledere, testleder, sikkerhetstester og folk til drift.

Med moderne teknologiske løsninger kan politiet utføre oppgavene effektivt og med høy kvalitet, og sørge for en så god opplevelse som mulig for innbyggerne. For eksempel ved å kunne ta lydavhør på stedet.

– Et avhør på stedet blir mer detaljert og presist. Samtidig reduserer det belastningen for innbyggerne, som uten denne teknologien ville måtte bli kalt inn til avhør på et senere tidspunkt. Det leder igjen til at saksbehandlingen i etterkant blir mer effektiv, og politiet kan være mer ute blant folk.

– Vår oppgave er rett og slett å se mulighetene teknologien gir. Det kan blant annet innebære å utfordre dagens arbeidsprosesser, der vi ser at teknologien kan bidra til et mer effektivt arbeid med høyere kvalitet, sier Bjørn-Petter. 

Tverrfaglig miljø med høy kompetanse

Arkitektene i Politiets IKT-tjenester samarbeider i tverrfaglige, autonome team - på tvers av mange fagmiljøer. De har ulike roller, og er involvert i forskjellige deler av en arbeidsprosess. Det samme gjelder for resten av teknologene i Politiets IKT-tjenester.

– Vi jobber veldig tverrfaglig. Vi er oppdatert på teknologi og trender. Samtidig sørger vi for at politiet får gjort den viktige jobben sin bedre og mer effektivt. Og nå trenger vi flere dyktige folk, avslutter Nina.