×
Annonse fra TUM Studio for

God IT og bærekraft går hånd i hånd

Hjemmekontor, skyløsninger og mindre utskiftning av maskinvare er blant grepene som kan tas for å redusere utslipp.
Hjemmekontor, skyløsninger og mindre utskiftning av maskinvare er blant grepene som kan tas for å redusere utslipp.
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Digi.no er ikke involvert i produksjonen.

Velfungerende IT-løsninger er essensielle for at mange av oss skal kunne gjøre jobbene våre på en god måte. Vi forventer at løsningene fungerer, er brukervennlige og sikre. 

Men gode IT-løsninger kan bety mye mer enn det - de kan faktisk være med og bidra til mer bærekraft og bedre miljø.

Hjemmekontor er den nye normalen

IT-hverdagen har forandret seg for mange, med mer hjemmekontor, samhandling over nett, nye kommunikasjonsmetoder og større fokus på velfungerende skyløsninger.

Derfor er det viktig å gjøre fjernjobbing enklere og mer brukervennlig for de ansatte. Samtidig er moderne IT et viktig steg på veien til å forbedre miljøet.

Det er flere grep en bedrift kan ta for å gjøre IT-løsningene mest mulig bærekraftige:

1. Mindre pendling

 

Å kunne jobbe hjemmefra eller andre lokasjoner utenfor kontorer betyr mindre reising til og fra jobb. Mindre pendling betyr mindre utslipp. Transport står for 14 prosent av globale utslipp per år, og bilkjøring utgjør 72 prosent av dette.

Gode strategier for fjernjobbing kan redusere utslippene fra pendling med opptil 40 prosent. Innføringen av utstrakt hjemmekontor i 2020 kan sees på som en generalprøve for potensialet for desentralisert jobbing.

– Hovedfokuset til Citrix er det at du kan jobbe fra hvor som helst, når som helst, du har tilgang til alle applikasjoner og data uansett hvor du er og hvilken enhet du bruker. Om det er PC, telefon eller nettbrett, skal du kunne gjøre jobben din. Jobben skal være noe du gjør, ikke hvor du er. Det er noe vi har sett i løpet av den siste, tiden, mange klarer å være vel så produktive, eller mer, når de er på hjemmekontor, sier Ole-Christian Martinsen, Business Development Manager for Citrix i Arrow, som formidler rådgivning og salg av løsningene.

Han viser til at Citrix Workspace samler hele løsningen til én arbeidsflate og gir brukerne mulighet til fleksibel jobbing fra hvor som helst.

2. Grønne datasentre

Ole-Christian Martinsen i Arrow. Foto: Rune Hammerstad fotorune.com

Det finnes millioner av datasentre over hele verden, og de bruker oppimot 3 prosent av den globale elektrisiteten.

Et velfungerende, skybasert datasenter er både miljøvennlig og henger sammen med en mer fleksibel måte å jobbe på. Å virtualisere apper og data, og sørge for at alt dette er tilgjengelig fra hvor som helst og når som helst, samtidig som det er sikkert, gjør at hverdagen er enklere for de ansatte.

– Citrix tilbyr alle sine tjenester som nettskytjenester, plattformen blir da «hostet» og administrert av Citrix. Du slipper å ha alle disse serverne installert lokalt i kjelleren. Du flytter de ut til de store skyleverandørene, slik at du kun behøver å tenkte på hvor arbeidskraften skal ligge, sier Ole-Christian Martinsen.

3. Lengre levetid på utstyr

Mange bedrifter bytter utstyret til sine ansatte ofte, noe som bidrar til mye elektronisk avfall. Mye av utstyret er også lite effektivt, kanskje for kraftig for de egentlige behovene.

Ved å bruke enklere klienter, som for eksempel Chromebooks, der mye av prosesseringen gjøres sentralt i skyen, fører til mer energieffektivitet og mindre bruke av ressurser.

Utstrakt bruk av virtuelle løsninger vil også sørge for at enhetene slites mindre og har lengre levetid. Som igjen fører til mindre bruk og kast, og mindre avfall.

– Med tjenester fra Citrix kan man virtualisere applikasjonene og skrivebordet ditt, slik at hele «workloaden» kjører fra serveren. De kan ligge på en offentlig, hybrid eller privat sky, og uansett gir en slik løsning utstyret mer levetid. Det setter lavere krav til ytelse på selve klienten. Selv tyngre applikasjoner som CAD eller 3D-løsninger kan gjerne virtualiseres og kjøres på rimeligere utstyr, forteller Ole-Christian Martinsen.

Kontorene kan også bli grønnere

I tillegg til rådgivning og salg, har Arrow et autorisert kurssenter hvor du kan øke dine ansattes kunnskap rundt Citrix og deres produkter. Vi gjennomfører mange virtuelle kurs i disse dager.

Din bedrift kan også leie Citrix-lisenser via skytjenesten ArrowSphere. ArrowSphere er utviklet for å forenkle forbindelsen mellom skytjenesteleverandører, partnere og sluttkunder.

Det er mange andre grep som kan tas for å gjøre hverdagen på jobb mer bærekraftig. Alt fra å bruke resirkulerbare produkter på kontorene, automatisere energibruk og innføre smarte løsninger, og sørge for at partnere har bærekraftige strategier. 

Velfungerende og bærekraftige IT-løsninger er også i samspill med FNs bærekraftsmål. Å redusere forurensing og forbedre balansen mellom arbeid og fritid bidrar til god helse. Å forlenge levetiden til produkter og øke produktivitet fremmer innovasjon og vekst. Å redusere energibruk og utslipp har direkte innvirkning på livet i byene. Og det å skape IT-økosystemer av partnere som tar hensyn til miljø fremmer samarbeid for miljøet som helhet.

– Det er ingen tvil om at det å investere i en moderne, nettskybasert IT-infrastruktur, og la de ansatte jobbe fleksibelt, er et viktig steg på veien til mindre utslipp og bedre miljø. IT er en essensiell brikke i dette arbeidet, avslutter Ole-Christian Martinsen.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen