×
Annonse fra TUM Studio for

Aldri for sent å ta en mastergrad

ANNONSE: Aldri for sent å ta en mastergrad
(Bilde: Hanne Gundersen)
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Digi.no er ikke involvert i produksjonen.

Har du egentlig lyst til å ta en mastergrad, men bruker jobben, økonomien eller familien som en unnskyldning for ikke å starte til høsten? Med et modulbasert masterstudium i IT kan du fullføre utdanningen på deltid uten å sette resten av livet på vent.

Den modulbaserte undervisningsmodellen til Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology legger til rette for at du kan være i arbeid under utdanningen. Du avlegger eksamen etter hver modul, noe som innebærer at du gjør deg ferdig med hvert emne før du går videre til neste.

Større muligheter og mer trygghet

For å få jobbe med de faglige utfordringene du virkelig liker, kommer du lenger med en master i bagasjen. Hvis du har vært i jobb en stund er det også tilfredsstillende å få faglig påfyll.

Det er heller ikke til å komme utenom at mange bedrifter foretrekker å forfremme de som har en mastergrad. Det skyldes selvfølgelig at en mastergrad gir en forståelse og innsikt som i større grad kvalifiserer for strategiske beslutninger og lederoppgaver.

– Det virker som en godt skjult hemmelighet at industri og offentlig sektor i Norge bokstavelig talt skriker etter kompetente IT-folk som kan noe mer enn ’bare’ teknologi, sier Knut H. Rolland, forsker og førsteamanuensis ved Avdeling for teknologi hos Westerdals Oslo School of ACT.

Allsidige teknologer trenger ikke bekymre seg mye for varierende globale konjunkturer, som det grønne skiftet i norsk næringsliv eller robotiseringen. Slike skifter er umulig å gjennomføre uten folk som har kompetanse på overgangene mellom IT, innovasjon og ledelse.

Også outsourcingstrenden i IT-bransjen går nesten bare ut over tradisjonelle og enklere utviklingsoppgaver. Så jo flere bein man har å stå på, jo tryggere er man. Med en mastergrad kan du dessuten forvente adskillig bedre lønnsbetingelser.

Lang bransjeerfaring

Felles for masterstudiene er at de starter masteroppgaven med en praksisperiode, hvor du sammen med en bedrift definerer tema for masteroppgaven. Dette er en unik mulighet for å koble forskning og næringslivets behov.

– Våre studenter skal bli gode praktikere. Derfor er vår undervisning bygget opp slik at du vekselvis jobber med teori og metode, for så å bruke denne kunnskapen på konkrete case og praktiske gruppeoppgaver, forteller Rolland.

Westerdals Oslo ACT besitter en svært lang erfaring innen de teknologiske fagene. Det tidligere NITH, som nå er en del av Westerdals Oslo ACT, har gjennom flere tiår har utdannet studenter til mange banebrytende, norske IT-bedrifter som Bekk, Accenture, Sopria Steria og Making Waves.

Strategi og ledelse, eller fullt fokus på teknologi

Om du vil ta en Master of Information Systems, må du velge mellom løpene Digital Business Systems og Management & Innovation. Dette passer for deg som er interessert i det strategiske knyttet til bruk av teknologi.

– Et hovedproblem i både industri og offentlig sektor er at man har ledere med begrenset forståelse for teknologi, og samtidig teknologer med begrenset forståelse for ledelse og innovasjon. Hos oss lærer du begge deler. Vi tilbyr en unik miks av kunnskaper og ferdigheter knyttet til både til teknologi, ledelse og organisering, forteller Rolland, som er programansvarlig for Management & Innovation.

– Digital Business Systems er for deg som vil jobbe med fremtidens forretningsløsninger. Vi kombinerer forretningsforståelse og teknologi, og med hensikten å finne ut hvordan teknologi kan skape verdi for næringslivet, sier programansvarlig Asle Fagerstrøm.

Den andre master-retningen er Master of Applied Computer Science. Dette studiet har en tung vekting mot teknologi og vil gjøre deg til en kompetent IT-leder.

– Applied Computer Science er for deg som ikke slår deg til ro med de etablerte løsningene som finnes, sier programansvarlig og førsteamanuensis Tor-Morten Grønli.

Nye perspektiver

Sammensetningen av heltids- og deltidsstudenter setter deg i kontakt med mennesker i forskjellige aldre, både de som kommer direkte fra bachelorstudier og de som har flere års fartstid fra næringslivet.

Studiet har mange internasjonale studenter og undervisningen foregår på engelsk, noe som gjør at du kan knytte forretningskontakter på tvers av landegrenser og blir bedre rustet for internasjonale samarbeid.

Rekordhøy gjennomføringsprosent vitner om motiverte studenter og god tilrettelegging for de som må balansere jobb, familie og utdanning.

Her kan du lese mer om mastergradstudiene ved Westerdals Oslo ACT »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen