×
Annonse fra TUM Studio for

Denne maskinen er helt perfekt for å tegne ned gode ideer

ANNONSE: Denne maskinen er helt perfekt for å tegne ned gode ideer
(Bilde: Microsoft)
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Digi.no er ikke involvert i produksjonen.

I arbeidssammenheng er det gjerne en fullverdig bærbar som fremdeles er det viktigste arbeidsverktøyet for de fleste. Du får gjort mye med smartmobilen, men en stor skjerm, et skikkelig tastatur og mer prosesseringskraft er fortsatt et krav for mange.

Det finnes mange bærbare å velge mellom, men nå ankommer kanskje det ultimate arbeidsverktøyet Norge: Surface Book. Microsofts egne vri på hva en laptop bør være.

Surface Book er en videreutvikling av Surface Pro-konseptet, med andre ord en blanding av en fullverdig Windows-bærbar og et nettbrett med berøringsskjerm. Nykommeren tar det gode konseptet mye lenger, og er en kraftpakke med få kompromisser. Her har du fire grunner til at den er verdt å vurdere:

1. Skikkelig laptop og nettbrett i ett

Som du kanskje har forstått er Surface Book en hybrid, der skjermen kan tas av og fungere som et nettbrett. Det viktigste er at det ikke innebærer noen kompromisser. I laptop-modus er dette en råtass med en Intel i5 eller i7-prosessor, som kan videre konfigureres med GeForce-grafikk. Samtidig har maskinen en respektabel batterilevetid.

Med ett trykk på en låseknapp tar du imidlertid av skjermen, som da vil fungere som et nettbrett. Og den er fortsatt en råtass, da de aller fleste komponentene sitter i selve skjermen. Ytelsen er dermed like god, selv om du bruker Surface Book uten tastatur.

I tastaturdelen ligger hovedbatteriet, samt den valgfrie GeForce-grafikken. Når du bruker maskinen sammenkoblet, får du fullverdig batterilevetid og kanskje ekstra grafikkmuskler. 

Surface Book er med andre ord foretrukket å bruke sammenkoblet – men om du kobler skjermen ut, er det fortsatt en kraftig, fullt funksjonell Windows-maskin, bare i brett-format, og med noe redusert batterilevetid.

2. Skjerm med skyhøy oppløsning

Foto: Microsoft

Det er flere ting som utmerker seg med maskinen, men det du kanskje vil legge raskest merke til er skjermen.

Den er nemlig litt annerledes enn laptoper flest. Den er 13.5 tommer stor og har 3:2-format. Det betyr at skjermen er noe høyere enn vanlige 16:9-skjermer. Det er praktisk for arbeidsrelaterte oppgaver, der du ser mer av innholdet i dokumenter eller nettsider uten å måtte skrolle opp og ned.

I samme slengen har skjermen en sylskarp oppløsning på 3000x2000 piksler. Kombinert med formatet på skjermen får du da langt bedre plass til å ha applikasjoner og dokumenter åpne samtidig enn på andre bærbare.

Ikke minst er kvaliteten på skjermen ypperlig: Både kontrastnivået og lysstyrken er blant de beste i klassen, og skjermen har også meget korrekte farger. Mer teknisk: Skjermpanelet støtter 100 prosent av sRGB-skalaen, har lysstyrke på 390 nits og kontrast på 1700:1. Det er en med andre ord en fantastisk skjerm å jobbe på, både for kontoroppgaver og hvis du jobber med design, bilder eller andre visuelle ting.

Skjermen er så behagelig å jobbe på at det kan bli vanskelig å gå tilbake til en mer tradisjonell bærbar når du først har prøvd den!

3. Kreativt med penn

I likhet med andre Surface-maskiner har også Book berøringsskjerm, og det følger med en penn for presis innmating av data.

Litt av ideen er at du etter behov kan koble skjermen fra tastaturet, og bruke den som en superavansert tegneblokk eller notatbok. Flere apper, enten det er OneNote eller Photoshop, er tilpasset bruk av pennen, og det åpner for mye kreativitet. Mange profesjonelle tegnere benytter seg allerede av funksjonaliteten.

Den medfølgende pennen har flere knapper som åpner for snarveier, blant annet for å åpne nytt dokument eller aktivere stemmeassistenten Cortana. Du kan også kjøpe flere tupper til pennen, noe som er nyttig hvis du har behov for en annen tykkelse når du tegner.

Selv om det er praktisk å ta av skjermen og bruke den som et kreativitetsfokusert nettbrett, kan du også velge å vende den og feste den tilbake til tastaturet. Dermed får du fullverdig batterilevetid, den eventuelle ekstra kraften til dedikert skjermkort, og samtidig får utfoldet kreativiteten din i tegnemodus. Det blir kanskje ikke fullt så bærbart, men fortsatt veldig fleksibelt.

4. Det er en knakende god bærbar

Foto: Microsoft

Sett bort fra de unike mulighetene med Surface Book – å kunne ta av skjermen og tegne på den – er maskinen en svært bra laptop på alle andre områder.

Noe så tilsynelatende grunnleggende som tastatur og pekeplate er den vanligste måten å jobbe på, og Surface Book leverer på begge områdene. Etter å ha brukt maskinen en stund kan vi konkludere med at tastene er svært komfortable, de har bra med vandring, og pekeplaten er stor og presis. Det er strengt tatt lite å utsette på noen av disse.

Maskinen har også innebygd ansiktsgjenkjenning via Windows Hello, noe som gjør at du slipper å bruke passord når du skal logge deg inn. Det fungerer lynraskt: PCen skanner ansiktet ditt en gang, og deretter blir du kjent igjen på få sekunder neste gang du skrur maskinen på og skal logge deg inn i Windows. På samme måte kan også flere brukere få tilgang til sine profiler.

Litt avhengig av hvilken modell du velger, kan du også få ekstremt batterilevetid. Toppmodellen, som kalles Performance Base, kan nemlig skilte med hele 16 timers levetid under optimale forhold, samtidig som ytelsen er ytterligere forbedret (den har blant annet en kraftig Nvidia GeForce-brikke).

Lær mer om Surface Book 

Hvordan kan den gjøre arbeidsdagen bedre?

Les mer her »

Bestill Surface Book

Den finnes i flere forhåndskonfigurerte versjoner

Les mer her »

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen