×
Annonse fra TUM Studio for

Disse IT-folkene trives på jobb

ANNONSE: Disse IT-folkene trives på jobb
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Digi.no er ikke involvert i produksjonen.

Det er mange muligheter på arbeidsmarkedet for gode konsulenter, ikke minst i Visma Consulting. Selskapet er en del av Visma-konsernet, og har tilsammen rundt 800 ansatte som jobber for å forenkle og effektivisere virksomheter i fem land.

Disse ekspertene jobber med noe av det mest fremtidsrettede som finnes innen teknologi, og effektiviserer virksomheter innen offentlig og privat sektor i stor skala. Sammen utgjør de et stort og inspirerende IT-miljø med prosjekter som virkelig betyr noe for samfunnet.

Men hvordan er det egentlig å jobbe i Visma Consulting? Vi gikk rett til de ansatte, og spurte en utvikler, en prosjektleder og en testleder om hvordan de har det på jobb.

Utvikleren

Lite miljø med store ressurser

Martin Burheim Tingstad.
Martin Burheim Tingstad.

Martin Burheim Tingstad jobber halvt om halvt som utvikler og arkitekt i Visma Consulting, og forteller at han ble svært positivt overrasket da han først kom inn i selskapet.

– Når man ser Visma-logoen tenker man kanskje at dette er et stort, upersonlig apparat, men Visma Consulting ga meg en veldig positiv overraskelse. Sammenliknet med en del andre konsulentforetak er vi faktisk ikke så store, så vi møtes ofte og blir kjent, og man har et navn til hvert ansikt, forteller han.

– Samtidig inngår vi i Visma-konsernet, som gir oss tilgang på spisskompetanse på svært mange fagområder. I alt er det et godt kompromiss mellom å være en liten bedrift og å ha tilgang på store ressurser, fastslår Tingstad.

I det daglige jobber han og de andre utviklerne prosjektbasert, gjerne mot kunder i det offentlige. Tingstad forteller om varierte sammensetninger i teamene, med alt fra små team på 1-2 utviklere til grupper på et tyvetalls personer.

– Det er mye Java og Maven, ofte også med litt databasejobbing, og vi er stort sett utplassert ute hos kundene. Vi sørger for å holde prosjektene smidige, med daglige standup-møter hvor vi ser på hva som har skjedd siste døgn, og hva som skal skje det neste. Siden vi ikke er så mye på kontoret kommer vi tett på kundene og deres fagressurser. Så hvis du liker å møte folk er det absolutt en mulighet du får hos oss, sier han.

For mange utviklere er det også viktig å kunne utvikle seg selv. På den fronten har Visma Consulting et velutviklet apparat med faggrupper, som er til for de som ønsker det. Gruppene møtes på fritiden og arrangerer fagkvelder, helger og aktiviteter. I tillegg kommer fagsamlinger, hvor gruppene reiser bort og kan møte konsulenter fra Visma Consulting i andre land.

– Det er også muligheter for å få sertifiseringer, eksamener og konferanser. Hos oss er det gjort veldig lett både å lære av andre og å få seg et nettverk, men vi har det ikke så høytidelig av den grunn. Miljøet er lite og tett, med veldig trivelige og jordnære folk, og vi har definitivt plass til flere som har en teknisk innstilling. Og ikke minst, etter å ha vært innom noen bedrifter kan jeg si at man merker at det er gjort veldig mye bra her. Det er veldig godt å kunne si at man trives og virkelig mene det, avslutter Tingstad.

Prosjektlederen

– Her kan du fokusere på én kunde

Tone Helleland Johnsen.
Tone Helleland Johnsen.

– Jeg kan komme på jobb med en klar plan for dagen, men ende med å gå hjem og ha gjort noe helt annet. Hvis du liker veldig varierte arbeidsoppgaver, har lyst til å jobbe med spennende kunder og dyktige folk, og å være i et miljø som bryr seg om deg kan du virkelig si jeg har funnet drømmejobben, smiler Tone Helleland Johnsen.

Hun er prosjektleder i Visma Consulting, og har for tiden NAV som sin største kunde. Til daglig bruker hun mesteparten av tiden sin ute hos kunden, hvor det er rundt 300 forskjellige IT-systemer som skal holdes i drift til enhver tid. Helleland Johnsen er ansvarlig for at rett kompetanse er på rett sted til rett tid, og at teamet hennes har kapasitet til å levere som de skal.

– Ved siden av strategisk arbeid, personalstyring og utvikling av konsulentene, jobber jeg operativt som prosjektleder på enkelte leveranseprosjekter. Det er godt å kunne være litt «på», og ikke bare sitte på et kontor hele tiden. Konsulentene må både utfordres og motiveres, slik at de kan løfte seg videre, og da hjelper det å ha en prosjektleder som vet hvordan deres hverdag ser ut, forteller hun.

Helleland Johnsen beskriver NAV som en utrolig spennende kunde, som har klare visjoner for veien videre, og flere tanker om hvordan maskinlæring og skyløsninger kan løfte IT i fremtiden. Utover å jobbe tett på kundene setter hun også pris på hvordan Visma Consulting er en arbeidsgiver som lar de ansatte tilpasse jobben til livet de ønsker å leve.

– Allerede i 2001 kom jeg inn i Visma som konsulent, og underveis har jeg sittet i ledergruppen i ti år. Å sitte i en lederjobb samtidig som man har to små barn kan gjøre det vanskelig å få tiden til å strekke til, så nå fokuserer jeg heller på én kunde. Jeg setter veldig stor pris på å være i et så stort selskap at man kan ta et steg enten bakover, sidelengs eller fremover, for å utvikle seg akkurat som man vil, forteller hun.

Testlederen

Med kolleger du har lyst til å henge med

Jonas Hoemsnes.
Jonas Hoemsnes.

Jonas Hoemsnes er testleder i Visma Consulting, hvor han er han engasjert hos flere kunder i offentlig sektor. I dag deltar han i utviklingen av et statistikksystem hvor effektivitet, datakvalitet og forsvarlig behandling av individdata er i høysetet.

– Kort sagt hjelper vi statistikkavdelingen til Utdanningsdirektoratet med å ta i mot statistikkdata, automatisk kontrollere at filene er korrekte, sammenstille data, og skjule personsensitive data i datasettene. Som del av dette har vi også laget en løsning for å kunne generere rapporter statistikker som vises på nettet. Dette er et veldig komplekst og kult prosjekt, hvor min oppgave blant annet er å sørge for at alt fungerer som det skal gjennom testing, forteller han.

Datavarehuset har de bygget basert på generiske prinsipper. Dette vil si at man går vekk fra «ordinære» datavarehus der man lager liknende funksjonalitet gang på gang, og heller lager funksjonaliteten én gang – og styrer variasjonene ved hjelp av metadata.

– På den måten kan man erstatte hundrevis av jobber som gjør nesten det samme, men én prosedyre. Dette har vist seg å være veldig interessant og givende for oss å utvikle, samtidig som det er kostnadseffektivt for kunden, sier Hoemsnes.

Han understreker også viktigheten av å jobbe i et givende fagmiljø, sammen med flinke og inspirerende mennesker.

– Få også med at ved siden av det faglige er det en sosial gjeng som jobber her. Turer i inn-og utland med firmaet er stor stas, og bedriftsidrettslaget, SitUp, har et godt utvalg med 17 aktive grupper som sørger for at det er mye som skjer på fritiden for de som vil! Det er bra, for du får lyst til å tilbringe tid med kollegene utenfor kontoret også, avslutter han.

 

Brenner du også for ny teknologi, og har lyst til å være med på samfunnsnyttige prosjekter som er med på å forandre Norge?

Ledige stillinger i Visma Consulting

Akkurat nå er det flere muligheter i selskapet – og hvis du ikke finner stillingen du ser etter akkurat nå hører vi gjerne fra deg likevel!

Finn en spennende jobb »

Se våre faggrupper

Visma Consulting har en rekke faggrupper for de som vil lære mer. Gruppene opprettes og avvikles etter konsulentenes ønsker og behov.

Se hvilke grupper vi har i dag »

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen