Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Fem irritasjonsmomenter alle kjenner fra møterommet

Det trenger ikke å koste mye å løse disse!

Del

Uansett om du jobber i en oppstartsbedrift og er sulten etter å forandre verden, i et designbyrå der møterommene er utformet av interiøreksperter, eller i et stort konsern med streng kleskode og nøye utarbeidet kutyme, må du finne deg i å delta i møter. Møter er (på godt og vondt) en essensiell del av hverdagen til veldig mange.

Det er likegyldig hvilket miljø og formål det er - alle har å tjene på at møtene foregår effektivt, at man ikke kaster bort tiden på å finne frem utstyr, riktige kabler, at man slipper å ringe IT-sjefen for at videokonferansen med USA skal være gjennomførbar. Og ikke minst – at det ikke koster unødvendig mye.

Du kjenner selv trolig til mange av utfordringene når det gjelder møterom, og kanskje har du opplevd mange av disse selv? Vi har løsningen.

#1Presentasjonen er ikke optimal

En god skjerm er gjerne sentral i et velutstyrt møterom. Uansett om den skal brukes til å vise presentasjoner eller gjennomføre videokonferanser, er det viktig at skjermen har god oppløsning og bildekvalitet. Ikke minst er det vesentlig å tenke på hvor stor skjermen skal være, avhengig av blant annet møterommets størrelse.

En såkalt Public Display-skjerm er tilpasset denne type bruk – det er i utgangspunktet vanlige flatskjermer, men de er strippet for unødvendige funksjoner, som TV-tuner. samtidig støtter de diverse bedriftsvennlige funksjoner, som for eksempel sentral styring fra en datamaskin. Slike skjermer egner seg veldig godt til å stå på kontinuerlig og vise informasjon, og vil som regel være et naturlig midtpunkt i ethvert velutstyrt møterom.

Prøv disse møteroms-løsningene:

#2Videoløsningen er for dårlig

Foto: Colourbox

Videokonferanser er viktig for mange. Å ta praten med kolleger eller kunder over video, fremfor å reise, sparer gjerne bedriften for mye penger og tid, i tillegg til at det tar hensyn til miljøet.

De fleste vet hvor frustrerende det kan være å snakke med noen når lyden hakker og bildet skurrer, og her er det derfor viktig med bra utstyr som sørger for skikkelig bildekvalitet, fleksibilitet og som ikke legger beslag på for mye båndbredde.

Et godt videokonferanse-kamera leverer 1080p-bilde (med koding som justerer videostrømmen kontinuerlig slik at bildet holder kvaliteten til enhver tid), bra synsfelt, panorering, vipping, det kan betjenes med fjernkontroll, og har gjerne mikrofoner som fjerner støy og ekko, slik at lydkvaliteten blir optimal.

Det finnes mange gode kameraer å velge mellom, det du må spørre deg selv om er først og fremst hvor store grupper som forventes å delta i samtalene. Her har vi noen forslag:

Prøv disse møteroms-løsningene:

#3Du finner aldri riktig kabel

Du ankommer møterommet med presentasjonen klar. Den ligger på en bærbar maskin, nøye gjennomarbeidet, med mye flott grafikk og lekker layout. Du vet akkurat hva du skal si for å selge produktet.

Før du kan starte møtet må du imidlertid finne riktig kabel, og det er sjelden veldig lett. 

Dette kan løses kjapt: En adapter som har overganger fra HDMI til blant annet Micro HDMI, DisplayPort og DVI. Den festes rett på HDMI-kabelen du har med deg.

Prøv denne møteroms-løsningen:

#4Det er rotete og stygt

Foto: Colourbox

Det sier seg selv at mange løse ledninger, adaptere eller overganger kan ødelegge møterommets estetikk. Noen av oss liker tross alt at det ser ryddig ut, at bordoverflaten er organisert og ordentlig.

En brønn i bordet er den enkleste og ofte beste løsningen. En metallkasse som skjules inne i bordet og som brukes som kilde for kabler for blant annet strøm, HDMI, nettverk, kanskje også USB og lyd. Ledningene samles i en pose under bordet, og brønnen er også et praktisk sted å gjemme diverse løse gjenstander som ellers ville ligget rundt på møtebordet. Denne brønnen er vårt forslag:

Prøv denne møteroms-løsningen:

#5Du er generelt lei av ledninger

Det ideelle møterommet er kanskje ett der det i det hele tatt er færrest mulig kabler. Det er klart – man kan ikke unngå ledninger fullstendig, men det finnes løsninger for å minimere avhengigheten av disse. Vi lever tross alt i en trådløs tid.

Et system for å presentere innholdet trådløst kan være perfekt for mange møterom. Konseptet er å kunne koble opp maskiner, mobiler og nettbrett uten en tråd og strømme innhold fra disse til storskjerm. Denne type løsninger støtter gjerne oppløsninger på opptil 1080p, video i 30 bilder i sekundet, mange samtidige brukere og har mange andre praktiske funksjoner. Du skal også kunne plugge inn en USB-stikke med innhold direkte inn i løsningen. Sjekk ut dette presentasjonsverktøyet:

Prøv denne møteroms-løsningen: