×
Annonse fra TUM Studio for

Seks gode grunner til å oppgradere maskinparken i 2017

ANNONSE: Seks gode grunner til å oppgradere maskinparken i 2017
(Bilde: Vadym Drobot)
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Digi.no er ikke involvert i produksjonen.

Det er viktig for alle bedrifter i Norge at de ansatte kan jobbe på farten, og være tilgjengelig uansett hvor de er. Samtidig er det et voksende behov for kraftige datamaskiner, uten at de blir hverken store, klumpete eller har dårlig batteritid. Er det kanskje på tide at også din bedrift bør vurdere å skifte ut maskinparken?

Bærbare er tross alt i ferd med å bli spennende igjen i 2017, etter mange år med nedgående salg og eksperimentering med formfaktorer som ikke alltid fungerte like bra. Nå skjer det ting: Laptoper blir tynnere, raskere, finere og mer effektive enn noensinne.

Det er mange fordeler med oppdatert utstyr, nesten uansett hvilken bransje du jobber i. Her er seks gode grunner til at du bør vurdere en oppgradering akkurat nå i 2017:

#1: Maskinene er kraftigere og mer effektive

Det har skjedd mye under panseret på laptopene den siste tiden. Det viktigste stikkordet er kanskje Kaby Lake, Intels nye prosessorgenerasjon som kommer til å finnes i de fleste maskiner som lanseres i år. Kaby Lake betyr selvfølgelig raskere maskiner og bedre strømeffektivitet, Som igjen betyr at batteriet varer lenger. Men det er ikke alt: Prosessoren har også en ny mediedekoder som sørger for at det å jobbe med 4K-video gjøres i maskinvare, ikke i programvare, noe som igjen bidrar til spart batteri og bedre opplevelse, med mindre hakking.

Prøv denne modellen:

#2: De er lettere å ha med seg enn noen gang

Det skjer mye spennende på bærbar-fronten i år, og det er et godt tidspunkt for å oppgradere!
Det skjer mye spennende på bærbar-fronten i år, og det er et godt tidspunkt for å oppgradere!

En bærbar maskin skal naturlig nok helst være så bærbar som mulig. Dagens moderne maskiner er jo allerede gjerne ganske tynne og lette, men det er alltids mer å gå på. De slankeste laptopene veier under 1 kilo, eller rett i overkant av 1 kilo. Og de tar fysisk sett stadig mindre plass.

En av de dominerende trendene for tiden er stadig tynnere rammer rundt skjermen, som gjør at produsentene får plass til store skjermer i små kropper. For eksempel en 14 tommers skjerm i chassiset til en 13 tommers maskin. Det er nyttig med tanke på effektiv jobbing, og det ser pent ut i samme slengen.

Prøv denne modellen:

#3: De har bedre batterilevetid

De tynneste og letteste maskinene har gjerne hittil betydd kompromiss på ytelse eller batterilevetid. Nye teknologier gjør det imidlertid mulig å unngå slike kompromisser, og selv de slankeste maskinene klarer det aller meste av oppgaver – og holder det samtidig gjerne gående i over 10 timer. Nye maskiner fra Lenovo eller HP lover oppimot 15 timers batteritid, selv om det selvsagt vil variere ut fra hvordan du bruker pc-en.

Prøv denne modellen:

#4: De er sikrere enn noengang

Bilde: Microsoft

En av de største sikkerhetsutfordringene til bedrifter er ikke nødvendigvis målrettede innbrudd eller angrep. Det er rett og slett uforsiktighet, som for eksempel gjenglemte laptoper. Nye innloggingsteknologier sørger for å gjøre det vanskeligere å komme seg inn på andres maskiner. Windows Hello er en del av Windows 10, og kan logge deg inn med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller øyeskanning. Nå kommer Intel også med sin variant som kalles for Authenticate, som blant annet kan kreve flere separate pålogginger, og som lagrer påloggingsdata på en egen brikke, fysisk separert fra resten av maskinen.

Prøv denne modellen:

#5: De har nye, raskere tilkoblinger

Det startet i 2016 og vil bare fortsette i 2017: Utskiftningen av den klassiske USB-porten til fordel for den mer moderne og fleksible USB-C. Dette gir flere fordeler: Den tar mindre plass, så maskinene kan bli tynnere, kablene kan plugges inn begge veier og den kan ta i mot både data og strøm.

Enda mer spennende for bedrifter, spesielt i kreative bransjer, er at USB-C også støtter Thunderbolt 3-protokollen. Denne innebærer lynraske overføringshastigheter og nok båndbredde til at laptopen kan kobles opp til to 4K-skjermer. Med andre ord er dette den ideelle tilkoblingen for krevende oppgaver.

Prøv denne modellen:

#6: Windows 10 blir stadig bedre

Foto: Microsoft

En datamaskin trenger et operativsystem, og kjøper du en ny laptop i 2017 er sjansen stor for at den kjører Windows 10.

Windows 10 er allerede robust og velfungerende, men vil bli enda bedre i år, ikke minst for profesjonelle brukere.

Den kommende Creators Update vil nemlig fokusere på nettopp kreative yrker. Blant annet kommer det avanserte muligheter til å jobbe med og skape 3D-objekter, bedre støtte for å tegne med penn, og bedre muligheter for å dele innholdet du skaper.

I tillegg kommer det flere justeringer av grensesnittet, mange forbedringer til de eksisterende applikasjonene, og funksjonalitet for å kunne se video i et lite vindu mens man jobber med noe annet.

Prøv denne modellen:

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen