×
Annonse fra TUM Studio for

Store, hårete mål gir gode resultater

ANNONSE: Store, hårete mål gir gode resultater
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Digi.no er ikke involvert i produksjonen.

Hos Sector Alarm er det de store, hårete målene som gjelder, og det har det vært siden oppstarten i 1995. Selskapet har vokst kontinuerlig siden den gang, og er i dag den nest største alarmleverandøren i Europa. Selskapet har nå mer enn en halv million kunder og 1700 medarbeidere i Norge, Sverige, Spania, Finland og Irland. Som om ikke det er hårete nok, har selskapet nå ambisjoner om å doble antall kunder og ekspandere til ett nytt land i Europa hvert år frem til 2020. Med andre ord trenger IT-avdelingen flere medarbeidere, og stillingene er det mange av!

Vi tok en prat med en trainee, en utvikler og IT-direktøren for å finne ut hvordan det egentlig er å jobbe hos Sector Alarm. Kanskje Heidi, Morten og Eivind er dine fremtidige kollegaer?

Rom for å utfordre etablerte sannheter

Jobbe hos Sector Alarm?

Som en av de ledende aktørene i Europa vokser Sector Alarm kraftig om dagen, og IT-avdelingen på 50 ansatte skal vokse betydelig. Vil du jobbe i et miljø der personlig og faglig utvikling er i fokus, og hvor du også får internasjonal erfaring?

Se ledige stillinger »

I Sector Alarm er det stort mulighetsrom for faglig og personlig utvikling. Selskapet har gode og moderne løsninger både på infrastruktur- og programvaresiden, og jobber med DevOps-transformasjon, Azure PaaS-tjenester og med en applikasjonsportefølge som består av både on-premise og cloud-native applikasjoner.

Heidi Svendsen gikk rett fra sin mastergrad i Kommunikasjonsteknologi- og Sikkerhet ved NTNU til å bli trainee hos Sector Alarm. Etter et halvt år i IT-avdelingen verdsetter hun rommet for utvikling både personlig og karrieremessig – og tålmodigheten som kommer med alle spørsmålene.

– Siden dag én har det vært rom for både å stille spørsmål og å utfordre etablerte sannheter. Jeg har utfordret meg selv til å stille mange spørsmål til kollegaene mine, og jeg får gode tilbakemeldinger på at spørsmålene blir verdsatt. Samtidig blir mine idéer like mye hørt som alle andres, selv om jeg har kort fartstid i arbeidslivet, sier Heidi.

Morten (utvikler), Eivind (IT-direktør) og Heidi i DMZ-loungen i kontorlandskapet. 

Hos Sector Alarm er det godt med rom for utvikling og læring, der alles personlige utvikling blir verdsatt. Morten Brandanger har jobbet i Sector Alarm i 3 år, og utdyper:

– Jeg har lært utrolig mye siden jeg startet her, og vært borti alt mulig! Som utvikler i Sector Alarm sitter vi med veldig mange språk og plattformer. Akkurat nå jobber jeg med native applikasjoner for både iOS og Android, jeg skriver kode i både C#, java og Swift, men også andre programmeringsspråk for forskjellige plattformer.

– Hos Sector Alarm jobber vi både med integrasjon til de fysiske alarmsystemene som er montert hjemme hos kundene, samt med interne og eksterne digitale verktøy, som for eksempel MyPages for håndtering av alarmanlegget. Vi har mange spennende løsninger og mye nytt på trappene som følge av den sterke internasjonale veksten, sier Morten.

Nye medarbeidere blir overrasket

IT-direktør Eivind Rønning gleder seg til å få flere medarbeidere og forteller at alle nye medarbeidere blir overrasket over hvor store Sector Alarm faktisk er.

– Alle kjenner til Sector Alarm, men få vet at vi er så store, både i Norge og utlandet. Stadig flere kunder velger løsningene fra Sector Alarm, og da blir IT helt sentralt for å sikre at forretningen vokser på en effektiv måte. Derfor har vi svært tydelig fokus på å ansette de riktige menneskene, og gi gode muligheter for faglig og personlig kompetanseheving, sier han. 

Det aller viktigste i Sector Alarm er at ting alltid virker – for jobben de gjør handler om å sikre kundenes liv og verdier. 

For IT-direktør Eivind Rønning er det viktigst at alt i Sector Alarm fungerer til enhver tid – det står faktisk om livet til folk.

– På intranettet får vi jevnlige oppdateringer på hvor mange branner vi har avverget, hvor mange innbrudd vi har stoppet, og hvor mange liv vi har vært med på å redde hvert år. For hvis alarmanleggene eller vår håndtering av alarmene ikke fungerer, kan konsekvensene være enorme, sier Eivind.

Dette meningsfylte arbeidet er i seg selv kulturbyggende for traineer som Heidi og utviklere som Morten, men hos Sector Alarm er fokuset på bedriftskultur langt større enn noen motiverende plakater på veggen i resepsjonen. 

– Du merker hvor viktig kulturbyggingen er her, og det er stort fokus på at alle skal kjenne bedriften, menneskene og de ulike funksjonene godt. Selv som utvikler anses det som viktig at jeg kjenner de andre landene, så jeg har vært mye i Spania og jobbet. Vi får alltid det vi trenger av utstyr for å gjøre jobben, og vi har stor påvirkningskraft og medbestemmelse til de løsningene vi lager. Veien fra idé til beslutning om gjennomføring er veldig kort her, og vi har fokus på å bygge langsiktige og gode løsninger, så du føler virkelig at du jobber in-house, sier Morten.

– En stor del av trainee-programmet er at jeg skal reise rundt og hospitere i alle landene i minst to uker hver. Og det som er så kult er at du føler deg så hjemme i Sector Alarm-familien, selv om du ikke er i Norge. Kulturen, menneskene og til og med lokalene er like uansett hvilket land vi reiser til, forteller Heidi.

All onboard? 

Traineen, utvikleren og direktøren måtte alle gjennom en strukturert onboarding-prosess da de først startet hos Sector Alarm. Gjennom dette programmet jobber nyansatte seg gjennom alle selskapets funksjoner, fra dørsalg og alarmstasjon til innsalg, montering og service av alarmanlegg og utvikling.  

Ofte må utviklerne hos Sector Alarm jobbe med fysiske komponenter for å forsikre seg om at programmeringen fungerer. Det trives Morten Brandanger godt med. 

– Jeg tror dette er en viktig måte å bli kjent med oss på, og ha respekt for de forskjellige jobbene som gjøres. Her er det ingen som sitter på kunnskapen sin og tenker at "den er bare min" – vi blir best sammen, og det lever vi alle etter, sier Eivind. 

Morten er enig og vektlegger kommunikasjon som det viktigste redskapet for å få jobben gjort best mulig:

– Du får aldri en kjempedetaljert plan på hva du skal lage. Hvis jeg får en oppgave, er det opp til meg å finne ut hvordan jeg kan løse oppgaven best mulig. Vi jobber hardt, men vi har en veldig god og uformell tone her. Vi har god takhøyde for diskusjoner, og folk er utrolig dyktige og vet hva de holder på med – et høyt faglig nivå og bred kompetanse, sier han. 

Med stillinger innen blant annet løsningsarkitektur, robotics, prosjektledelse, BI og Analytics, CRM og .Net utvikling, samt DevOps, trenger Sector Alarm mye forskjellig kompetanse fremover. IT-avdelingen med snart 50 medarbeidere skal vokse mye i årene som kommer, og IT-direktøren er åpen for forskjellige bakgrunner.

– Det er veldig viktig at det er noen som har lyst til å utvikle seg videre, og som er læringsvillig. For digitalisering og teknologisk utvikling går veldig raskt i vår bransje, som i de fleste andre bransjer. Det krever at du hele tiden må være nysgjerrig og villig til å lære nye ting, og derfor er vi veldig bevisste på å tilrettelegge for dette, sier han. 

 
Til toppen