Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Nå får regnskapsbransjen et nytt, moderne verktøy

Regnskapsbyråer kan tilby en fullverdig forretningsløsning til sine kunder fra Sumango, alt lagret i skyen.

Fungerer overalt: Med løsinger som Sumango kan kundene til regnskapsbyråer selv gjøre flere oppgaver, fra flere steder.
Fungerer overalt: Med løsinger som Sumango kan kundene til regnskapsbyråer selv gjøre flere oppgaver, fra flere steder.

Hva er egentlig forretningsløsninger (ERP)?

Forretningsløsninger, tidligere kjent som Enterprise Resource Planning blant venner, er en felles betegnelse på programvare som ligger bak forretningsfunksjonene i et selskap. Forretningssystemer består ofte av flere separate systemer, og følger med på lønninger, produksjon, kostnader, regnskap og mye, mye mer. En slik løsning er Microsoft Dynamics NAV.

Kilde: Microsoft

I regnskapsbransjen skjer det en revolusjon: nyskapende programvare lar regnskapsbyrået og kundene komme tettere på hverandre, ved å utvide IT-porteføljen til regnskapsføreren.

Et slik system, nye Sumango fra Oseberg Innovation, gjør det mulig for regnskapsbyrået å bringe en fullverdig skybaserte forretningsløsning (ERP) til sine kunder, på en enkel måte.

– Det bringer et ekte forretningssystem inn i regnskapsbransjens portefølje og til regnskapsføreres tilbud av tjenester. Det man ser konturene av med systemer som Sumango er stort, mener Ragnar Hellevammen i Oseberg Innovation.

– Systemer i regnskapsbransjen vil i fremtiden skille mellom enkle økonomisystemer og forretningsløsninger, forklarer han.

Forretningssystemene har til nå kjørt separat fra regnskapssystemene, men nå kan regnskapsbyråenes kunder konsolidere tjenestene bedre.

– Dette vil gi mulighet for regnskapsbransjen til å nå flere selskaper, som har egne systemer i dag, og levere tjenester til større kunder.

Fullverdig forretningssystem

Når regnskapsførerne kan tilby sine kunder en fullverdig skybasert forretningsløsning (ERP), kan de også enklere jobbe sammen med kundene i systemet. Det kan lede til tidsbesparelse og mer deltakelse i regnskapet fra kundene. Dermed stiger kundenes engasjement i selskapets regnskapsprosesser.

Det er ikke alltid lett å involvere alle ansatte i regnskapssystemene og forretningsløsninger, et område innenfor IT de fleste ansatte forbinder med timelister og innsending av kvitteringer til utbetalinger. Tidene der regnskapsbyråets kunder forholdt seg passive til regnskapet er på vei ut. Systemer som Sumango bringer med seg med bedre og ferdiglaget rapportering for raskere og tettere oppfølging.

Regnskapssystemer er en kompleks affære, men ved å inkludere forretningssystemer i regnskapsførerens portefølje av tilbud, kommer en rekke fordeler:

1. Raskere regnskapsføring, bedre eierskap til tall

Når regnskapsbyrået kan tilby moderne forretningsløsning for sine kunder, kan regnskapet nå ut til flere roller i kundenes bedrifter. Det gir muligheter til å involvere flere ansatte i kundenes bedrifter, la de engasjere seg i tallene, og reagere raskere på endringer som skjer i bedriften.

Bedriftsledelsen kan lettere bruke systemet som et styringsverktøy, uten å be ansatte bruke tid på å snekre sammen rapporter og ventetiden det involverer.

2. Fjern tidstyvene fra ansatte og kunder

Tid spart på rapportering og  innsending, er tid tjent for alle bedriftene. Smarte løsninger sørger for å maksimere bruken av all tilgjengelig tid for både regnskapsførere og kundens ansatte. Gode regnskapssystemer lar kunder sende fakturaer rett inn elektronisk, og dirigerer dem til rett instans for godkjenning. Smarte systemer som Sumango lar ansatte godkjenne fakturaer  fra hvor som helst, på mobilen, hjemmefra og på reise. 

Lær hvordan Sumango kan hjelpe din regnskapsbedrift

Med Sumango kan regnskapsbedrifter utvide tilbudet av tjenester til kunder og la kundene gjøre en større del av jobben selv. Det betyr økt kapasitet for regnskapsbyrået og bedre innsikt for kunden.

Les mer hos Sumango

Kontakt Oseberg Innovation 

3. La kundene gjøre deler av regnskapet selv

Når kundene selv kan utføre oppgaver som tidligere har ligget under regnskapsførerens domene, kan det spare både tid og penger for begge parter. Når forretningssystemer og regnskapssystemene kommer som et samlet tilbud fra regnskapsbyrået, kan kunden selv utføre flere oppgaver i ett og samme system. Dermed sparer kunden penger, og regnskapsførere får en mulighet til å skaffe flere eller større kunder med den innsparte tiden.

4. Regnskapsføreren er eksperten

Regnskapsystemer er for mange en lukket verden som har tilhørt regnskapsbyrået eller regnskapsavdelingen. Forretningssystemene har tidligere kommet fra andre aktører enn regnskapsbransjen. En rivende utvikling innenfor regnskapssystemer, kombinert med økte krav til effektivitet og mer komplekse regler, gjør den en gang trauste regnskapsføreren til en regnskapsrådgiver. Det er de som har ekspertisen på systemene og vet hvilke løsninger som passer best for sine kunder. Med løsninger som Sumango kan regnskapsføreren også gi kundene et tilbud om forretningssystemer som administreres av regnskapsbyrået.

5. Gjør regnskapet tilgjengelig fra hvor som helst

Det er få ting som behøver å ligge fast på PCen, Microsoft Office har tatt steget ut i skyen med Office 365, og regnskapssystemer som Sumango ligger også tilgjengelig fra enhver maskin brukene måtte ønske. Dermed er regnskapssystemet alltid oppdatert uansett av hvem og hvor det brukes og sikrere når all informasjon trygt lagret i skyen.

Microsoft Dynamics NAV til grunns

Regnskapssystemer som norske Sumango fra Oseberg Innovation er spesiallaget med tanke på forholdet mellom regnskapsbyrået og deres kunder. Oseberg Innovation har sitt opphav i firmaet Oseberg Services og Oseberg Solutions. De har allerede rullet ut Sumang til 150 av sine kunder, og erfaringene er veldig gode så langt.

Ved å legge til rette for norske forhold, men utviklet på en anerkjent internasjonal plattform, kombinerer de det beste fra to verdener: Lokal kunnskap og et stort utviklermiljø.

– Fremtiden i regnskapsbransjen er å hjelpe kundene til å gjøre flere oppgaver selv, og med løsningen vi har laget på topppen av Microsoft Dynamics NAV er Sumango et friskt pust i den norske regnskapsverden, sier Hellevammen.

Plattformen for Sumango er Microsoft Dynamics NAV, et kraftig og fleksibelt rammeverk som har hatt stor suksess globalt og teller over 110.000 selskaper.

Ved å bygge på et rammeverk innfor Microsoft-verden, blir integrasjon med andre populære Microsoft-tilbud som Office 365 betraktelig lettere.

Med en solid plattform, følger også forutsigbarhet for løsningene som bygges på plattformen.

– Microsoft har i tillegg til en tydelig «road map» også over 300 utviklere på løsningen. Så vi er helt sikre på at dette er produktet for fremtiden, sier Hellevammen.

– Microsoft Dynamics NAV har hatt stor suksess i regnskapsbransjen i USA og Canada, sier Hellevammen. – Nå får den norske bransjen et fullverdig og fremtidsrettet regnskapssystem i også i Norge, utviklet for norske regnskapsførere.

Lær hvordan Sumango kan hjelpe din regnskapsbedrift

Med Sumango kan regnskapsbedrifter utvide tilbudet av tjenester til kunder og la kundene gjøre en større del av jobben selv. Det betyr økt kapasitet for regnskapsbyrået og bedre innsikt for kunden.

Les mer hos Sumango Kontakt Oseberg Innovation 

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2023