Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Microsoft og Red Hat er partnere: Gjør det enklere å sette opp Linux-miljøer

Linux kjører nå lekende lett på Microsoft Azure.

Microsoft og Red Hat er partnere: Gjør det enklere å sette opp Linux-miljøer
Bilde: Microsoft

I et tiår var det som David og Goliat. Et teknologisk kappløp som skapte et skille mellom verdens utviklere. Enten kodet og kjørte du IT-løsningene dine på Microsoft sine produkter, eller så brukte du Linux. 

De siste årene har disse to verdenene smeltet mer og mer sammen. Linux-applikasjoner kan med litt innsats kjøres på Microsoft sine plattformer, og motsatt. Det har fungert, men hverken vært støttet eller hatt fokus. 

Nå har de to forent alle sine styrker i et helt nytt partnerskap for å gi deg det beste fra begge verdener. Red Hats portefølje av produkter er nå offisielt støttet på Microsoft Azure, og har felles support.

Med Red Hat kjørende på Microsoft Azure kan du med bare noen få tastetrykk og sekunders ventetid dra i gang et komplett utviklings- eller driftsmiljø, uten begrensninger mellom de to verdenene. 

Du kan velge helt fritt. Du kan ta enkelte løsninger som er basert på Microsoft-teknologi, enkelte som kjører Red Hat, og mikse det akkurat som du vil

–Jesper Rooth, Red Hat 

Det åpner opp helt nye dører for deg som vil utvikle løsninger der de to teknologiene snakker sammen.

– Vi samarbeider nå om produktene våre, support og lisenser for å gi deg total frihet til å velge akkurat den løsningen de vil, sier Jesper Rooth, sjef for løsningsarkitekturer hos Red Hat i Norden.

Noen av de største selskapene i Norden er allerede i gang med å teste og vurdere mulighetene dette samarbeidet gir.

Få 1450 kr i kreditt

Registrer deg gratis og få 1450 kroner til å bruke på Azure-tjenester. 

Virtuelle maskiner, SQL-databaser, Nettsteder, Hadoop, Mobil push, Mediestrømming, Active Directory og mye, mye mer.

Prøv det nå »

Etterlyste fleksibilitet

Paradokset er nemlig at omtrent 25 prosent av trafikken i Microsofts skytjeneste Azure i dag er Linux-applikasjoner. Det ikke unaturlig; Azure er en skytjeneste som tar alle typer last, og Linux er populært. Det har vært teknisk mulig å kjøre de to om hverandre på tross av at at det ikke er støttet, men nå er Azure en sertifisert Red Hat sky- og tjenesteleverandør.

Jesper_4591.
FRIHET OG FLEKSIBILITET: Jesper Rooth i Red Hat sier partnerskapet med Microsoft vil deg muligheten til å  velge den teknologien som passer akkurat deg best.

Med partnerskapet er det nå en faktisk satsning på at dette skal fungere bra, være enkelt og raskt. Samtidig har Microsoft åpnet opp .NET-kildekoden, og integrerer det i Red Hats portefølje. Det gjør at du snart kan skrive kode helt ned på applikasjonsnivå for å kombinere .NET, Node.js eller Java. 

Rooth har jobbet ti år for Red Hat, og vært med på den eventyrlige veksten til selskapet; fra å være et lite system for få, til å bli den dominerende aktøren for betalende Linux-brukere:

– Å kjøre Red Hat-porteføljen i kombinasjon med Microsoft-teknologi på Azure er noe markedet har etterspurt. På datasenter-siden av dette finnes det egentlig bare to store systemer i dag, Linux/Java og Microsoft/.NET. Du kan nå bygge løsninger som blander systemene, fremfor å måtte velge ett av dem, sier Rooth.

At disse løsningene smelter sammen har også blitt presset frem av at stadig flere selskaper flytter IT-tjenestene sine til nettskyen. Fra før har de ofte hatt et blandet miljø med både Microsoft- og Red Hat-systemer, men når dette skal migreres til skyen har de ofte ikke kunne tatt med begge da kombinasjonen av løsningene ikke har vært validert, testet eller offisielt støttet.

Lekende lett å sette opp utviklingsmiljøer

Red Hat på Azure

  1. Du får ett felles supportsenter
  2. Du får støtte for alle utviklingsverktøy
  3. Du får «uendelig» kapasitet og skalerbarhet
  4. Du kan utvikle raskere 
  5. Du får full støtte for hybride skyløsninger

Det er ingen begrensninger i samarbeidet. Alt du kan gjøre med Red Hat i dag, kan gjøres på Microsoft sin plattform. Det inkluderer blant annet JBoss, Gluster Storage og OpenShift. 

– Det er ofte en utfordring for utviklere å sette opp et utviklingsmiljø når et prosjekt starter. Snart kan du for eksempel integrere .NET med plattform-tjenestene våre som OpenShift, med bare noen klikk i Azure. Det tar sekunder, ikke dager, så har du et komplett utviklingsmiljø i gang, sier Rooth, og forsetter:

– Det sentrale her er at du kan velge helt fritt. Du kan ta enkelte løsninger som er basert på Microsoft-teknologi, enkelte som kjører Red Hat, og mikse det akkurat som du vil. Du tar rett og slett de teknologiene som passer deg.

Siden Microsoft har åpnet .NET-kildekoden kan det nå også utvikles container-teknologi mellom applikasjonene fra de to plattformene. Det gjør at du for eksempel kan kjøre Microsoft sin portefølje på OpenStack, eller gjøre kombinasjoner helt ned til innad i applikasjonene.

Samtidig støtter Azure hyride oppsett, slik at deler av løsningen din kan hostes lokalt med den samme koden som brukes i skyen. Den samme støtten gjør også at du for eksempel kan programmere en løsning lokalt, og flytte hele kodebasen til Azure i skyen når løsningen skal i produksjon.

Lær mer om hvilke muligheter du får:
Dette betyr partnerskapet for deg som jobber med teknologien »

datacenter-colocation-room.
AZURE: I Microsofts datasenter utenfor Dublin står det servere på rekke og rad for å til enhver tid gi deg en skalerbar og kraftfull plattform.

Felles overvåkningsverktøy

I fellesskap har Microsoft og Red Hat nå også bygget et samlet supportsenter, der ekspertteknikere fra begge leire jobber sammen. Har du et problem med Red Hat på Azure, lokalt eller i skyen, kan du kontakte begge to og bli satt over hit. Denne typen hjelp var ikke mulig før, da hverken Red Hat eller Microsoft ga support på hverandres teknologier. 

– Et felles supportsenter er enormt viktig. Når det da kommer inn et problem jobber vi sammen for å løse det, sier Rooth

I tillegg blir Microsoft og Red Hats overvåkningsverktøy straks felles, det vil si at Red Hat CloudForms nå fungerer sammen med Microsoft System Center. Det gjør at du kan styre og overvåke systemene dine i et felles grensesnitt, uansett om du kjører Red Hat på Azure og Hyper-V, eller at du overvåker Red Hat-applikasjonene via Microsofts System Center.

– Dette fungerer begge veier, uavhengig av om du kjører Azure lokalt eller i skyen.  Samarbeidet vårt går dypt og bredt, slik at du skal få størst mulig fleksibilitet, sier Rooth.

– Gir enorm frihet

Prøv gratis i én måned

Registrer deg gratis og få 1450 kroner til å bruke på Azure-tjenester. 

Virtuelle maskiner, SQL-databaser, Nettsteder, Hadoop, Mobil push, Mediestrømming, Active Directory og mye, mye mer.

Prøv det nå »

Hvilken teknologi du velger å ta i bruk på akkurat ditt prosjekt handler ofte til syvende og sist om hvilken kompetanse som ligger i selskapet. Linux-utvikling og Microsoft-utvikling har tradisjonelt vært to adskilte siloer, men når den underliggende teknologien nå fungerer og er støttet på tvers, så kan dette åpnes opp.

– I sum gir dette en enorm frihet og fleksibilitet til å velge den teknologien som passer akkurat deg best, fordi ingenting er utelatt. Markedet har etterspurt dette selv, og nå er det endelig mulig, sier Rooth.

Han forsikrer samtidig om at dette bare er starten. Det nye, sammenslåtte teamet jobber allerede hardt med å utvikle en rekke nye løsninger som vil gjøre det enda enklere å administrere, utvikle og drifte plattformene dine.

– Det er ikke bare operativsystemet som blir tilgjengelig på Azure, men hele porteføljen, avslutter Rooth.

Gratis webinar: Dette betyr partnerskapet for deg

Partnerskapet mellom Microsoft og Red Hat lar deg bruke kraften til Azure med Red Hat-applikasjonene dine.

I dette webinaret vil lederne fra begge selskaper fortelle deg i detalj hva partnerskapet betyr for deg, og hva som er planlagt fremover. Forelesere: Corey Sanders, Director of Program Management i Microsoft og Michael Ferris, Senior Director of Business Architecture i Red Hat.

Se webinaret her »

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2022