Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Dataangrep: hvordan reagerte Hydro?

Del
 Halvor Molland
 Halvor Molland

Hva gjør du når virusangrepet slår til, penn og papir blir ditt viktigste verktøy og telefaxer blir hentet fra kjeller og loft? Hva gjør du når kunder venter på sine produkter, som de er avhengige av for å kunne produsere? Hvordan starter du opp ti-tusener av PC-er og servere som kan være virusinfisert og kryptert? Hva kan du lære?

Ikke gå glipp av innlegget til Hydros informasjonsdirektør, Halvor Molland, på Digital 2019: Smarte IT-løsninger!

Rundt midnatt natt til 19. mars oppdaget Hydro første tegn og utover natten ble det klart at selskapet var rammet av et «omfattende dataangrep». Hydro stengte ned datanettverket for sine 35.000 ansatte og over 170 fabrikker.

Fabrikker måtte bruke manuelle produksjonsprosesser og reserveløsninger for kommunikasjon og administrative oppgaver. I løpet av kort tid hadde selskapet isolert alle sine fabrikker og dermed minimalisert risikoen for videre spredning.

Vis mer

Da startet det møysommelige arbeidet med å bygge opp datanettverket på ny. Det tok uker og måneder og Hydro varslet i juli at dataangrepet 19. mars trolig kostet selskapet 550–650 millioner kroner.

Spar penger, meld deg på nå: Early Bird-billetter er kun tilgjengelige frem til 1/9!

Konferansen er et samarbeid mellom Abelia, digi.no og TU Event, og gir beslutningstakere for IT-løsninger ny innsikt – samt anledning til å se på ny teknologi fra både et strategisk og et teknisk perspektiv. 

Les flere artikler fra TU Event