Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Hvordan henge med i den digitale revolusjonen?

itSMF-konferansen 2022: Du vil få innsyn i verdifulle erfaringer fra virksomheter som har startet på sin reise innen digital transformasjon, blant annet DNB, Politiet, DigDir, NAV, Helse Nord IKT, Norges Automobilforbund og Sarpsborg kommune.
itSMF-konferansen 2022: Du vil få innsyn i verdifulle erfaringer fra virksomheter som har startet på sin reise innen digital transformasjon, blant annet DNB, Politiet, DigDir, NAV, Helse Nord IKT, Norges Automobilforbund og Sarpsborg kommune.
Del
Produsert av TUM Studio

I år er det 20-årsjubileum for den norske itSMF-konferansen (IT Service Management Forum), som samler Norges mest foroverlente private og offentlige virksomheter for å dele erfaringer rundt hvordan levere best mulig IT-tjenester.

RIVENDE UTVIKLING: – «Best practice» er i konstant endring, så det hjelper ikke å bare lese gamle bøker – du må være der det skjer, sier Signe-Marie Hernes Bjerke, som er primus motor for itSMF-konferansen i Norge.  Foto: TUM Studio

Konferansen finner sted på Clarion Hotel Oslo Airport 10. og 11. november.

– Nå går utviklingen innen vårt fagområde fort, og det er viktigere enn noen gang å holde seg oppdatert.  «Best practice» er i konstant endring, så det hjelper ikke å bare lese gamle bøker – du må være der det skjer!

Det forteller en engasjert Signe-Marie Hernes Bjerke, som leder årets konferansekomité. Hun var selv med på å starte opp itSMF Norge i 2003, og var leder for programkomiteen i over ti år.

– Vi er allerede godt over halvveis til målet om å samle 500 deltakere, så det er tydelig at at årets tema treffer. Og det er ikke rart, for studier fra Gartner viser at mer agile organisasjoner en av de viktigste fremtidstrendene i arbeidslivet. sier Signe-Marie.

Meld deg på itSMF-konferansen 2022 »

Digital transformasjon handler om mer enn teknologi

Årets konferanse setter søkelys på digital transformasjon og hva som må til for å lykkes i den digitale tidsalder. 

– Digital transformasjon handler ikke bare om teknologi, men om å transformere en hel virksomhet over til et nytt tankesett, sier Signe-Marie Hernes Bjerke.  Foto: TUM Studio

– Moderne arbeidsmetoder og nytt tankesett er i ferd med å revolusjonere IT-bransjen og radikalt endre virksomheter verden over. Digital transformasjon handler om en overgang til «høyhastighets-IT», sier Signe-Marie. 

Digital transformasjon kommer opp som nr. 1 på topplederes prioriteringsliste, viser blant annet en studie fra Forbes. Samme studie viser at 70 prosent av initiativ som handler om digital transformasjon feiler.

– Det investeres masse uten at initiativene oppnår sine mål. De feiler fordi de undervurderer de omfattende endringene som må til. Digital transformasjon handler ikke bare om teknologi, men om å transformere en hel virksomhet over til et nytt tankesett.

På årets konferanse vil du få innsyn i verdifulle erfaringer fra en rekke virksomheter som har startet på reisen, blant annet DNB, Politiet, DigDir, NAV, Helse Nord IKT, Norges Automobilforbund og Sarpsborg kommune.

Niklas Modig, forfatter av «This is Lean» og en av verdens alle fremste Lean-eksperter, vil holde årets åpningsforedrag og en «open space»-seanse der han er tilgjengelig for spørsmål fra deltagerne. Foto: itSMF

– De beste i bransjen lanserer nye IT-tjenester flere hundre ganger raskere enn andre. Da handler det ikke lenger om IT, men om en kulturendring for hele virksomheten. Det handler om å kunne skape lærende organisasjoner som kan respondere raskt på endringer, understreker hun.   

På årets konferanse stiller også en rekke eksperter innen fagområdet og deler sin kunnskap. Blant annet vil Niklas Modig, forfatter av «This is Lean» og en av verdens alle fremste Lean-eksperter, holde åpningsforedrag og en «open space»-seanse der han er tilgjengelig for spørsmål fra deltagerne.

Les mer om årets foredragsholdere »

IT for en bærekraftig fremtid

Det faglige temaet på årets konferanse er «IT for en bærekraftig fremtid». Deres overordnede visjon med konferansen er ikke bare å vise norske virksomheter hva som skal til for å skape digital transformasjon. Det er også å vise hvordan digital transformasjon, brukt på riktig måte, er helt avgjørende for å kunne skape en bærekraftig fremtid.

– KPI-målinger i dagens virksomheter kan ikke lenger handle om bare fortjeneste. Alle jobber også med å minske sitt fotavtrykk, redusere utslipp og gjøre produkter og tjenester mer bærekraftige.

– IT-tjenester støtter det en virksomhet setter fokus på. Høyhastighets-IT vil eskalere utviklingen, enten virksomheten produserer bærekraftige produkter eller pusher miljøverstinger. Vi snakker om eksponentiell vekst. Hvis vi da ikke fokuserer på bærekraft vil det gå galt, poengterer Signe-Marie.

Hun mener dagens virksomheter må skape verdi både for kunder, samfunn og planeten.

– Vi må sette ambisiøse mål, og bruke mulighetene IT gir for å sikre bærekraft i hele verdikjeden.

Årets hoved-foredragsholder er den anerkjente forskeren Carlota Perez med temaet «Shaping the digital revolution towards smart green fair and global growth».

– Hennes forskning på teknologiske revolusjoner viser at vi nå står i et avgjørende vendepunkt i historien. Det er akkurat nå vi har en mulighet til å snu utviklingen i riktig retning.

«Wake me up»

Siden 2004 har temaet for itSMF-konferansen hatt en musikalsk rød tråd, som kombinert med den unike atmosfæren har høstet internasjonal anerkjennelse og oppmerksomhet.

– Ideen om det musikalske konseptet fikk jeg i 2004 da hybelboeren min spilte Beatles på gitar mens han øvde til eksamen ved Musikkhøgskolen, forteller Signe-Marie.  

Årets musikalske tema er Avicii sin hitlåt «Wake me up».

– Det handler ikke bare om at man må våkne opp og følge med i tiden, men også at vi har en stor utfordring i samfunnet med mental helse. Statistikker viser at en stor andel arbeidstakere går på jobb uten å ha et stort engasjement i jobben sin. Dette er også relevant for årets tema.

Hun fortsetter:

– Forskning på hva som kjennetegner de som lykkes med digital transformasjon viser nemlig at ett av de største suksesskriteriene er psykologisk trygghet. For å skape en lærende organisasjon må det være en kultur der det er trygt å gjøre feil. Du må ha en tillitsbasert organisasjon der det er rom for å eksperimentere og feile, ellers lærer man faktisk ingenting.

Se programmet for konferansen her »

ITIL4, DevOps, Design Thinking, Agile og Lean

itSMF startet som en interesseorganisasjon for ITIL, men IT Service Management handler også om andre disipliner og rammeverk. Under konferansen settes det også fokus på de menneskelige aspektene.

– De første årene handlet det om tradisjonell IT, men så kom DevOps. DevOps er et vidt begrep, som både handler om ledelse, kultur, Lean, automatisering og ikke minst om det å jobbe agilt og sette brukeren i sentrum, sier Signe-Marie.

Erkjennelsen om at DevOps har kommet for å bli har ført til en fullstendig oppgradering av ITIL-rammeverket.

I år er det 20-årsjubileum for den norske itSMF-konferansen, og det vil bli arrangert en flott jubileumsmiddag med underholdning. Bilde: itSMF

– Det er faktisk mange som enda ikke har fått med seg at ITIL 4 er blitt et rammeverk basert på verdistrømmer og agile prinsipper. Og at det nå handler mer om «Enterprise Service Management» enn «IT Service Management». I den digitale tidsalder smelter IT og forretning sammen.

Signe-Marie vet hva hun snakker om, for hun har selv vært med som en av forfatterne i utviklingen av ITIL 4-bøkene.

– På pre-konferansen blir det mulighet til å delta på workshops om ITIL4, DevOps, Design Thinking, Agile og Lean. Det gir en unik mulighet til å gå i dybden på et tema.

Les mer om workshopene her »

Konferansen har også Nord-Europas største leverandørutstilling innen tjenestestyring, der du kan møte de som faktisk jobber i feltet til daglig.

– Virksomheter på jakt etter tjenester og verktøystøtte kan spare mye tid på å oppleve alle leverandørene «på ett brett».

For utstillere er det rabatterte priser frem til 10. oktober.

Se påmelding for utstillere her »

– Teknologiutviklingen går nå i en halsbrekkende fart, og kan representere en trussel om den brukes feil, og en gyllen mulighet om den brukes riktig. Med våre håndplukkede foredragsholdere kan vi på årets konferanse love et solid kunnskapsløft for å hjelpe deg på den reisen, avslutter Signe-Marie.