Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Slik får du tak i etterspurt IT-ekspertise

ProData Consult har et stort konsulentnettverk i Norge og utlandet. Her fra nearshoringsenteret i Warszawa.
ProData Consult har et stort konsulentnettverk i Norge og utlandet. Her fra nearshoringsenteret i Warszawa. ProData Consult
Del

Tilgangen på high-end IT-ressurser blir stadig mer utfordrende, og mange sliter med å få tak i riktig kompetanse. Heldigvis finnes det konsulentselskaper som hjelper private og offentlige organisasjoner med å finne IT-spesialister både lokalt og i utlandet.

Et selskap som stabilt leverer IT-eksperter er ProData Consult. De har ikke egne ansatte konsulenter, men finner erfarne forretnings- og IT-konsulenter i et stort nettverk, også internasjonalt. Kunnskapen om det norske IT-miljøet betyr at de klarer å levere ettertraktet kompetanse.

Evnen til alltid å matche kundenes behov kan synes paradoksal, særlig når etterspørselen etter kompetente folk er høy. Det oppklarer Morten Edler Bay gjerne.

Tilgang til hele konsulentmarkedet

Morten Edler Bay: – Selvstendige konsulenter og konsulentselskaper får oppdrag gjennom de rammeavtalene vi har.
Morten Edler Bay: – Selvstendige konsulenter og konsulentselskaper får oppdrag gjennom de rammeavtalene vi har.

–  Med vårt nettverk får kundene adgang til hele konsulentmarkedet i Norge, forteller Edler Bay.  

Han har lang fartstid fra konsulentbransjen i Bragd Consulting Network, som nylig ble kjøpt opp av ProData Consult og de fusjoneres i 2022. Nå er han Country Manager.

–  Vi har gode relasjoner til mange hundre nisjeselskaper, samt små og mellomstore konsulentselskaper i Norge. Dette gir oss tilgang til fagspesialister som passer kundenes behov, utdyper Morten Edler Bay (42).

ProData Consult formidler ikke bare konsulenter på timebaserte oppdrag, men tilbyr også IKT-tjenester som f.eks. Managed Services. En etterspurt tjeneste er nearshoring i Polen med over 800 utviklere på jobb for skandinaviske kunder i tre utviklingssentre.

ProData Consult og Bragd Consulting Network har rammeavtaler med bedrifter, offentlige etater og institusjoner, og vant senest konsulentformidling til Skatteetaten. Med den forente tilliten fra kundene er målet å bli ledende i konsulentmarkedet.

En av kundene er Eika Gruppen.

«Leverer de utviklerne vi er på jakt etter»

Anders Bjerkestrand synes den faglige sparringen med ProData Consult er fruktbar. Foruten timebaserte konsulenttjenester bruker Eika også Nearshoringstjenester i Polen. <i>Foto:  TROND A TUNE</i>
Anders Bjerkestrand synes den faglige sparringen med ProData Consult er fruktbar. Foruten timebaserte konsulenttjenester bruker Eika også Nearshoringstjenester i Polen. Foto:  TROND A TUNE

Anders Bjerkestrand er sjef for teknologi og utviklingsavdelingen i finanskonsernet Eika Gruppen. De har en flerårig rammeavtale med ProData Consult. Han forteller at avtalen gir dem tilgang på utviklere.

– Eika er på jakt etter seniorutviklere med Java, Kotlin og frontend-kompetanse og helst med gode «consulting skills». Jeg synes at konsulentene vi får via ProData Consult er dyktige og serviceminded, og ofte blir de lenge hos oss.

Hvorfor har dere avtale med ProData Consult?

– Kort og godt: De leverer de utviklerne vi er på jakt etter. Medarbeiderne stiller gode spørsmål om hva slags kompetanse vi trenger, og de strekker seg langt for å løse behovene vi har. Og det er ikke alle konsulentselskaper som er like flinke til det, mener lederen fra utviklingsavdelingen i Eika. 

Hjelper IT-eksperter å finne oppdrag 

Frederik Bech matcher konsulenter mot krevende oppdrag. Hans oppgave er å finne egnede IT-spesialister. <i>Foto:  TROND A TUNE</i>
Frederik Bech matcher konsulenter mot krevende oppdrag. Hans oppgave er å finne egnede IT-spesialister. Foto:  TROND A TUNE

Fredrik Bech fra ProData Consult har i flere år jobbet med å matche erfarne IT-eksperter til danske kunder som Mærsk, DSB, Danske Bank og Novo Nordisk. Han har bodd ett år i Oslo og hjelper nå norske bedrifter med å skaffe dem tiltrengt IT-kompetanse.

 – Kunder som etterspør seniorutviklere blir faktisk forbauset over hvor hurtig vi finner konsulentene, forteller Frederik Bech (33), og legger til:

– Med et avansert kartleggingsverktøy og grundige prosesser finner vi de rette kandidatene. Vi tilbyr erfarne frilanskonsulenter og konsulenthus personlig hjelp for å presentere kompetansen sin. Dermed står de godt rustet i møte med en kunde, sier den rutinerte dansken. 

Finn ditt neste oppdrag hos ProData Consult

Hvordan tar dere vare på konsulenter i oppdrag?

ProData Consult-konsernet hadde i 2020 en totalomsetning på 2,1 milliarder i Danmark, Norge, Sverige, Polen, Nederland og Tyskland. Veksten på 48 % omfatter også kontoret i Oslo. I høst inngår ProData Consult partnerskap med franskbaserte emagine Group og vil i 2022 ha 24 kontorer i åtte europeiske land, samt i India.

ProData Consult

  • 14 ansatte i Oslo
  • Mer enn 400 kunder i Nord Europa
  • 2700 konsulenter på kontrakt
  • Eid av det nordiske kapital fondet Axcel

– Når en konsulent søker et oppdrag, hjelper vi med CV, forbereder til intervju og gir støtte til å finne nye oppdrag. Kontrakten gir utbetaling hver måned, forsikringer, app for timerapportering og faglige tilbud. Sånn sett er konsulenten bra sikret hos oss, bekrefter Frederik Bech.

Et godt tips

Ikke alle konsulentoppdrag er like enkle, hvordan løser dere utfordringer?
Morten Edler Bay svarer: 

– Jo bedre vi kjenner kunden, jo lettere går det, så et fast forhold via en rammeavtale gjør det enklere å finne konsulenter som passer. Alle kunder og konsulenter får dessuten aktiv oppfølging gjennom hele oppdraget. Ikke minst løser vi floker hvis noe oppstår. Og det gjør det av og til, vi jobber jo med mennesker.

Mange synes det er krevende å kjøpe konsulenttjenester, har du et tips til hvordan man lykkes?

– Først vil jeg anbefale at dere hjelper oss med å identifisere IT- kompetansen dere har behov for. Det er viktig å ha en åpen dialog og beskrive oppgaven tydelig. Jo bedre vi forstår hva som skal gjøres, jo større er sjansen for at vi finner konsulenten som kan løse behovet deres, avslutter Morten Edler Bay.