Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Fra sommerstudent til leder for nyetablert Trondheimskontor

I en alder av 28 år tar Ida Ryland steget opp fra utvikler til leder for det nye Trondheimskontoret til Computas. Foto: TUM Studio
I en alder av 28 år tar Ida Ryland steget opp fra utvikler til leder for det nye Trondheimskontoret til Computas. Foto: TUM Studio
Del

Ida Ryland (28) har i løpet av fem år gått fra nyansatt utvikler i Computas til leder for konsulentselskapets nye satsing i Trondheim. Det hele startet da hun var innom som sommerstudent i 2016.

– Mitt første møte med Computas var disse 6-7 ukene der vi jobbet med å utvikle et internt system. Både faglig og sosialt ble det en god sommer, sier hun på klingende sunnfjorddialekt.

Det påfølgende året brukte Ryland til å fullføre mastergraden sin i algoritmer, etter først å ha tatt en bachelor i datavitenskap ved Universitetet i Bergen.

Den gode opplevelsen fra sommerprosjektet hadde mye å si da hun takket ja til fast jobb i Computas. Der ble hun umiddelbart kastet ut i et prosjekt for Aker Solutions.

– Ett år senere tenkte jeg tilbake på den sinnssyke læringskurven. Alt fra selvtilliten på det faglige til det sosiale og det å finne sin plass i et team... Med god oppfølging og hjelp kan du vokse enormt på kort tid.

Veien videre bar til Computas-avdelingen i København og et prosjekt for IKEA i Sør-Sverige.

– Jeg trives best når det skjer mye. Og jeg kan gjerne være den som tar i et tak for at det skal skje, sier Ida Ryland. <i>Foto:  TUM Studio</i>
– Jeg trives best når det skjer mye. Og jeg kan gjerne være den som tar i et tak for at det skal skje, sier Ida Ryland. Foto:  TUM Studio

– Det var da jeg virkelig utviklet meg som konsulent. Troen på at jeg fikk til ting vokste. Samtidig skjønte jeg at det ikke var så farlig å feile. Hvis man ikke tør å feile er det lett å begrense seg selv.

Planene for Trondheim 

Ryland var heller ikke redd for å ta på seg ansvar. Lederegenskapene hennes begynte å ta form.

– Jeg trives best når det skjer mye. Og jeg kan gjerne være den som tar i et tak for at det skal skje, sier hun med et smil.

Da Computas nylig var samlet til felles fagdag var Ida på scenen for å dele planer og ambisjoner for Trondheimskontoret. Hun holdt dessuten en workshop på Google Cloud Platform for sine kollegaer. 

– Jeg vil videreføre det gode miljøet og tverrfagligheten fra Oslo – med en lokal trøndersk vri.

Ambisjonen er at Computas skal bli en av de beste arbeidsplassene for teknologer i Trøndelag. Og at den nye avdelingen skal vokse raskt. I løpet av året er målsetningen å ansette 15-20 teknologer. De to første er allerede signert.

– Det er mye opp til meg å rekruttere de riktige profilene. Jeg ser etter en kombinasjon av seniorer og nyutdannede.

På tross av et brennhett jobbmarked har Ryland tro på at hun skal klare å finne gode folk.

– Vi trenger de som liker å jobbe i team og sammen med andre brenner for å skape gode løsninger. En viktig faktor er at den enkelte skal få anledning til å utvikle seg i Computas – enten det er innenfor et avgrenset fagfelt eller i nye retninger.

Pandemien har røsket opp i både arbeidsformer og samarbeidsformer. Mange arbeidsgivere velger å gi de ansatte stor frihet.

– Jeg har tro på fleksibilitet, men også på fysisk tilstedeværelse. Skal man jobbe ved Trondheimskontoret så kan man ikke bo et helt annet sted i landet, sier Ryland bestemt.

Jakter nyutdannede fra NTNU 

– Jeg ønsker å bygge en kultur der involvering og kompetanseutvikling står sterkt, sier Ida Ryland. <i>Foto:  TUM Studio</i>
– Jeg ønsker å bygge en kultur der involvering og kompetanseutvikling står sterkt, sier Ida Ryland. Foto:  TUM Studio

Selv er hun fortsatt i oppdrag i Oslo og deler i startfasen oppmerksomheten mellom hovedstaden og Trondheim. Men snart blir det hundre prosent Trondheim, der den ferske Computas-avdelingen er en del av kontorfellesskapet Digs.

– At det er flere startups som holder til der, er midt i blinken for oss.

Nærheten til NTNU er en av grunnene til at Computas nå satser i Trondheim. Både med tanke på rekruttering til det lokale kontoret og til Oslokontoret er det en stor fordel å sitte tett på den institusjonen som utdanner flest teknologer i Norge.

– Nyutdannede har ofte et litt annet perspektiv enn oss med lengre erfaring. Jeg opplever at de har en stor læringsvilje, og etter flere års spesialisering innenfor et spesifikt felt, en nysgjerrighet til å utforske nye og ukjente områder. 

Computas inviterer til After Hours 12. mai »

Ryland er takknemlig for å ha fått ledermuligheten i en alder av 28 år.

– Holdningen min er at det jeg ikke kan det lærer jeg. Jeg ønsker å bygge en kultur der involvering og kompetanseutvikling står sterkt. Og selv om dette er en ny rolle for meg, stiller jeg med en faglig tyngde som utvikler.

Store vekstambisjoner 

Computas’ administrerende direktør, Trond Eilertsen, trekker frem Rylands evne til å raskt sette seg inn i problemstillinger og til å bygge gode team, som hennes fremste egenskaper.

– Hun er svært dyktig og erfaren tross sin unge alder. Idas evne til å skape god energi rundt seg tror jeg vil gjøre det attraktivt å bli en del av vårt Computas-team i Trondheim, sier han.

– Noe av det jeg legger vekt på er å sette sammen folk som utfyller hverandre. Tverrfaglighet er en viktig faktor når det kommer til å løse oppgavene, mener Ryland.

Målet er at Trondheimskontoret skal vokse til et tresifret antall ansatte i løpet av 4-5 år. Ryland har aldri bodd i Trondheim, men ser fram til å ta fatt på et nytt kapittel.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Trondheim. Planen er å ha en leilighet i Trondheim og tilbringe flest mulig dager på kontoret der. Samboeren min blir værende i Oslo, så det blir en del pendling. Men den livsstilen er jeg godt vant til fra tiden i København.

Les flere artikler fra Computas