Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Som utvikler i Norsk Tipping kan du være med å skape morgendagens spillopplevelser

Øyvind Tangen ble i januar ansatt som systemarkitekt i Norsk Tipping. Hans lidenskap er apputvikling. Foto: Norsk Tipping
Øyvind Tangen ble i januar ansatt som systemarkitekt i Norsk Tipping. Hans lidenskap er apputvikling. Foto: Norsk Tipping
Del

Øyvind Tangen hadde jobbet 2,5 år som innleid konsulent i Norsk Tipping da han ved årsskiftet startet som systemarkitekt med fokus på apputvikling.

– Det åpnet seg en kjempemulighet som jeg bare var nødt til å ta. Dette var ikke en stilling jeg kunne ha fått eksternt, sier han.

Øyvind har jobbet som utvikler siden han ble ferdig med mastergraden i informatikk ved UiO i 2015. Han beskriver overgangen fra konsulent til ansatt i Norsk Tipping som liten.

– Umiddelbart var den største forskjellen at jeg byttet farge på adgangskortet. Men jeg har nå en mer rådgivende rolle, i tillegg til at jeg er med å bygge opp nye apper fra scratch.

Kaffepausen og Fantasy, to av mobilspillene til Norsk Tipping. 
Kaffepausen og Fantasy, to av mobilspillene til Norsk Tipping. 

Apputvikling for iOS har lenge vært den store lidenskapen. Og Øyvind mener de faglige utfordringene i Norsk Tipping er på høyde med det meste på utviklerfronten her til lands.

– Jeg får jobbe med ekte native-apper innen spill og spillopplevelser. Det er ikke så mange slike iOS-prosjekter i Norge, i hvert fall ikke i Innlandet.

Innovative mobilspill

Cirka halvparten av Norsk Tippings 400 ansatte har IT-relatert arbeid, hvorav nærmere 100 er utviklere.

– I tillegg til å jobbe med innlogging og kundesystemer, har jeg vært med på et innovasjonsprosjekt der vi har utviklet og testet det nye spillkonseptet “Vekking fra Hamar”. Det er utrolig gøy å kunne bygge opp et spill helt fra idéstadiet og se om det slår an.

For Norsk Tipping er mye mer enn velkjente vinnere som Tipping, Lotto og Joker. I utviklingen av nye og eksisterende spill legges det spesielt vekt på brukeropplevelsen.

Norsk Tipping

• Norsk Tippings formål er å minimere negative konsekvenser av pengespill ved å kanalisere spillere til lovlige og trygge tilbud. Overskuddet går til gode formål.

• Selskapet er eid av Staten, og har, sammen med Rikstoto og fem statlige lotterier, enerett på å tilby og markedsføre pengespill i Norge.

• Norsk Tippings overskudd var på 6,1 milliarder kroner i 2020. Selskapet har ca. 400 ansatte.

– Dette er en av grunnene til at jeg liker så godt å jobbe med mobil-apper. Alt blir mer direkte og intuitivt via mobilen enn på en laptop, sier Øyvind.

– Nå om dagen er det mye snakk om VR og AR, men det er mye som kan gjøres uten at man trenger å ta på seg VR-briller. Airpods og Apple Watch er eksempler på teknologi mange går rundt med, og som byr på spennende muligheter, fortsetter han.

Ved siden av arbeidsoppgavene er det flere andre grunner til at han trives i Norsk Tipping.

– Vi har en utviklingsavdeling med mange dyktige folk, dette bidrar sammen med fokuset på fagutvikling til en skikkelig faglig drive. Du blir hørt når du tar opp ting, og arbeidsmiljøet er veldig godt.

Stort IT-miljø

BI-utviklere Audun Kaul Jenssen og Linda Vold kjenner seg igjen i denne beskrivelsen.

– Stor takhøyde og mye humor gjør at det er godt å komme på jobb. Det er en lett tone blant oss, og stor fleksibilitet når det gjelder ulike arbeidsformer, sier Linda.

Både hun og Audun kom fra Tietoevry-systemet da de for henholdsvis seks og ti år siden begynte i Norsk Tipping.

 BI-utviklere Audun Kaul Jenssen og Linda Vold. Foto: Norsk Tipping 
 BI-utviklere Audun Kaul Jenssen og Linda Vold. Foto: Norsk Tipping 

– Jeg tror at bredden på kompetansen og størrelsen på IT-miljøet her vil overraske mange. Vi har dessuten stor fleksibilitet til å styre hva vi ønsker å arbeide med.

Linda har jobbet mest med datavarehus. Hun mener at noe av det som har endret seg de senere årene er forståelsen for betydningen av brukerdata.

– Det har blitt større oppmerksomhet rundt fagområdet vårt. Innsikt, analyse og personalisering blir stadig viktigere framover, nikker Audun.

Data fra over to millioner aktive kunder gir et rikt analysematerial som åpner for en økende grad av personalisering. Blant prosjektene Audun og Linda har jobbet med i det siste er en pilot med tanke på ansvarlighet.

– Målet er at vi skal nå ut til problemspillere med forskjellige budskap. Det gjelder å treffe de ulike brukerne på en måte som gjør at vi oppnår ønsket respons.

 Hamar har mye å by på for den som vurderer å flytte dit. Foto: Hamarregionen 
 Hamar har mye å by på for den som vurderer å flytte dit. Foto: Hamarregionen 

Første steg var å tilrettelegge grunnlaget for en maskinlæringsmodell.

– Vi har en Watson-installasjon på IBM som modellen kjører i, og så har det vært data scientists involvert for å lære opp modellen. Det skjer mye spennende innen AI og maskinlæring som gjør at vi kan kommunisere stadig mer presist med brukerne, forklarer Audun.

Trakk Hamar-loddet

Det var ikke bare arbeidet og arbeidsmiljøet som trakk Audun, Linda og Øyvind til Norsk Tipping. Alle tre har røtter i Hamar-traktene, og var i en fase av livet der de søkte mot hjemlige trakter.

– Med pandemien har det også åpnet seg nye muligheter til å jobbe mer fleksibelt enn før. Det er bare 80 minutter med toget til Oslo og 50 minutter med toget til Gardermoen, poengterer Øyvind.

– Selv om kulturlivet ikke er like stort i Hamar som i Oslo, så er det mange fritidstilbud og lavere boligpriser her på Hedmarken.

Hamar og omegn sett fra luften. Foto: Hamarregionen 
Hamar og omegn sett fra luften. Foto: Hamarregionen 

På spørsmål om hva han ser etter i en ny kollega, trekker Øyvind fram åpenhet, delingsvilje og godt humør.

– I tillegg til den nødvendige tekniske kompetansen, er det viktig med gode samarbeidsevner. Dessuten er det en fordel at man kan tenke litt annerledes – vi trenger folk med ulike innfallsvinkler, sier Audun.

Norsk Tipping har i dag rundt 300 spill, flere enn to millioner aktive kunder og 2,7 milliarder betalingstransaksjoner i året. Med et stort og kompetent IT-miljø har både nyutdannede og ringrever i bransjen gode odds for å finne seg til rette.

– Kake i kantina siste fredag i måneden er en ekstra bonus ved å jobbe i Norsk Tipping. Da ruller vi ut rød løper og ønsker de som har vunnet en million eller mer velkommen til å feire gevinsten med omvisning, mat og underholdning, avslutter Øyvind med et smil.