Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Fire gode grunner til å investere i Hybrid Plattform

Oscar Klevjer Thøgersen i Atea har flere tips til de som vurderer å satse på Hybrid Plattform.
Oscar Klevjer Thøgersen i Atea har flere tips til de som vurderer å satse på Hybrid Plattform.
Del

I dagens sammenkoblede IT-verden er hybride løsninger det kanskje mest aktuelle stikkordet. Bedrifter har stadig oftere sine tjenester mange forskjellige steder. Noen har egne datasentre, noen har datasentre hos andre leverandører, noen har tjenester i skyen. Det er fordeler og ulemper med alle disse aspektene, og den stadig mer relevante løsningen er hybride plattformer, som kobler sammen alle elementene på en sømløs måte.

Oscar Klevjer Thøgersen hos Atea forklarer at deres strategi kalles Hybrid Plattform, og betyr at alle de eksisterende leveransene for digital infrastruktur er samlet under denne plattformen. Det er selve grunnlaget for gode brukeropplevelser i en digital arbeidsflate.

Hybrid Plattform hos Atea omfatter tre deler: Nettverk, datasenter og nettsky. Filosofien er å kunne sette opp og drifte disse akkurat slik kunden ønsker.

Oscar Thøgersen har flere gode tips for at det er verdt å satse på Hybrid Plattform i disse dager:

1. Du må ha en plan

  <i>Foto:  Andrey N.Cherkasov</i>
  Foto:  Andrey N.Cherkasov

En bedrift som ønsker å ta steget til Hybrid Plattform, må gjerne vite hva behovene deres er. Ikke alle vet det, og det kan de få hjelp til.

– Vi jobber mye med kunder som sier at de vil flytte til skyen. Da spør vi dem, hvorfor? Vi må rett og slett vite hva kunden ønsker, hva slags visjon de har. Og da kan vi hjelpe dem, sier Thøgersen.

– Vi har arkitekter som hjelper kunder med å skreddersy løsninger. Vi spør hva de skal på kort sikt eller på lengre sikt. Mange vet ikke helt hva de har av applikasjoner og løsninger fra før. Vi finner ut hva levetiden på applikasjonene er, om de har gode nok brannmurer, om de kanskje skal skalere opp og koble opp et nytt kontor på nettverket. Vi sørger for at de er klare for det, at de har nødvendig utstyr.

Utfordringen for mange bedrifter er at de har et lappeteppe med løsninger, separate innkjøp og separate systemer, og ender opp med ting som ikke virker. 

– Under coronakrisen havnet plutselig mange på hjemmekontor, uten at skikkelig infrastruktur for det var satt opp. Plutselig er det ting som ikke fungerer, man kommer ikke inn på systemer og får problemer. Sånt skjer ikke når du har en skikkelig plan, påpeker Thøgersen.

– Brikkene vil fort falle på plass med god planlegging. Vi løser nettverket, vi fikser datasenteret, vi sørger for å automatisere det, og supporterer det, sier han.

2. Du får tilgang til mange leverandører

 
 

– Vi støtter alt av teknologier. Vi samarbeider med alle de store leverandørene, enten det er VMWare, Cisco, Microsoft eller Lenovo. I tillegg har vi et stort antall mindre partnere, som er vel så viktige. Det er nettverksprodusenter, sikkerhetsprodusenter og lignende, sier Thøgersen.

Det viktigste er at kunden får den tryggheten av at alt fungerer, og Oscar Thøgersen viser til at Atea er blant de få leverandørene i Norge som har fullverdig Azure-godkjenning.

Atea kan også fungere som salgskanal for utstyr, som kan bestilles individuelt gjennom nettbutikken, avhengig av hva kunden ønsker.

– Det er stadig mer populært å kjøpe ting som en tjeneste. Vi finner ut hvilke innkjøpsmodeller som passer best for kunden, om de for eksempel ønsker en forbruksbasert innkjøpsmetode eller ikke. Det skal være lett å skalere opp og ned etter behov, og det skal bare funke.

3. Det er bærekraftig

– Vi gjør en storsatsning rundt bærekraft og resirkulering. Vi planlegger et livsløp for datasentre. Vi regner på utslippene - veldig mye av utslippene i verden kommer tross alt fra datasentre. Vi bruker også mye ressurser på å ta inn og resirkulere gammelt utstyr. Vi kan ta inn den gamle serveren din og gi deg penger for den, og vi gjør hele jobben med å resirkulere, forteller Thøgersen.

Ateas Go-IT-Loop-tjeneste er en viktig del av dette, der kunder kan sende inn brukt utstyr i en kasse. Utstyret blir sikkert transportert til et resirkuleringssenter, der det blir forsvarlig slettet, og resirkulert til gjenbruk, eller destruert.

4. Det er fleksibelt

 
 

– Uansett hvilken av de tre grunnpilarene til Hybrid Plattform - nettverk, datasenter eller nettsky - du ønsker å fokusere på, har vi løsninger som passer. Vi kan levere utstyr gjennom våre salgskanaler, som blir sendt fra vårt hovedlager i Sverige. Du kan bestille nettverkssutstyr selv, eller abonnere på nettverk som en tjeneste, der vi leverer, setter opp og drifter alt, sier Oscar Thøgersen.

Det samme prinsippet gjelder datasenter, der kunder kan selv bestille maskinvare fra de store produsenter, eller kan få Ateas konsulenter til å skreddersy en løsning og bestille det som trengs.

– Du får et helautomatisk datasenter uansett hvordan du ønsker det - lokalt, hybrid eller i nettsky. Med inkludert sikker drift og overvåkning.

– Når det gjelder skyløsninger har vi også vår egen softwareavdeling, der vi har en tjenesteplattform for kjøpe skytjenester, enten det er fra Google, IBM, Amazon eller Microsoft. Og vi kan selvsagt hjelpe med alt det, ta fullt ansvar og levere noe som bare virker, avslutter han.

Les flere artikler fra Atea